BannerFCC_Bonart

Notícies

La XV Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme (BEAU) al CCCB

La XV Biennal Espanyola d\'Arquitectura i Urbanisme (BEAU) al CCCB
Eude, genericmarta-sentis-bonart-180x180
bonart - barcelona - 06/09/21
La XV Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme (BEAU) i el CCCB organitzen tres jornades de debats i seminaris per reflexionar sobre el futur de les ciutats, el desequilibri territorial i els reptes de la vida en comunitat, del 13 al 15 de setembre.

Les jornades, que clouen els actes de la Biennal a Barcelona, comptaran amb la participació d'investigadors, activistes i acadèmics vinculats a l'arquitectura com Paloma Strelitz, Sebastien Marot, Arantza Ozaeta, Alvaro Martin Fidalgo, Maria Buhigas, Cristina goberna o Jsep Maria Ezquiaga, entre altres.

La present edició de la BEAU posa el focus en la necessitat de reajustar l'equilibri entre les zones més i menys poblades del nostre territori i garantir a la vegada el benestar de les comunitats que hi viuen. En un món cada cop més urbanitzat, abordarem propostes sobre com revitalitzar de manera coherent i respectuosa els territoris menys densos i més deshabitats, i que són, al seu torn, aquells que nodreixen la ciutat amb aliments, matèries i recursos bàsics per a la subsistència. Així mateix, els debats incorporaran la reflexió al voltant de les disrupcions i transformacions que s'han accelerat arran de la pandèmia i que necessàriament ens fan replantejar la manera en què haurem de pensar les ciutats a partir d'ara.

El programa de debats serà el següent (18.30 h al Pati de les Dones):

- Dilluns 13 de setembre: "Construir comunitats". Paloma Strelitz i Cristina Goberna, moderades per Ferran Grau, abordaran pràctiques i processos de participació que promouen la funció social de l'arquitectura i l'urbanisme.

- Dimarts 14 de setembre: "Equilibrar el territori". José María Ezquiaga, Maria Buhigas i Ricardo Devesa dialogaran sobre com trobar l'equilibri entre les zones més i menys poblades del territori en un escenari marcat pels efectes de la pandèmia i la crisi energètica.

- Dimecres 15 de setembre: "Ciutat i recursos". Sébastien Marot, Xavier Monteys i Anna Bach repensaran el vincle entre el camp i la ciutat, així com el futur dels models de producció i abastiment d'aliments i recursos.

Et poden
Interessar
...