Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Notícies

Mur0ne pinta un mural de més de 1600m2 a la parada de TRAM de Cornellà Centre

Mur0ne pinta un mural de més de 1600m2 a la parada de TRAM de Cornellà Centre
MurOne és l’artista que realitzarà aquest projecte que pretén unificar art amb un model de ciutat sostenible i inclusiu. L’entitat cultural Rebobinart s’encarregarà de la gestió i la producció del projecte.

TRAM inicia un projecte per portar l’art urbà a les parades soterrades del tramvia de la mà de l’entitat cultural Rebobinart. L’Iker Muro, també conegut sota el nom artístic Mur0ne, ha estat l’artista seleccionat per pintar el primer mural d’un total de 1.635m2 entre les dues parets de l’interior de la parada del tramvia de Cornellà Centre a Cornellà de Llobregat. La intervenció es realitzarà entre el 17 de febrer i el 9 de març de 2020.

Aquesta obra serà la primera acció en el marc d’Art al TRAM, un projecte d’intervencions artístiques de qualitat a diverses parades al llarg de les dues xarxes de TRAM, tant a Trambaix com a Trambesòs. L’objectiu del projecte és utilitzar l’art per revitalitzar aquests espais i convertir-los en llocs més amigables. Així doncs, TRAM pretén reforçar valors socials i ambientals apropant a la ciutadania un model de ciutat basat en la sostenibilitat, la innovació social i la inclusió a través de l’art i la cultura.

Ara, abans d’iniciar el nou mural, TRAM ha executat una important remodelació de la il·luminació de l’intercanviador de Cornellà Centre amb l’objectiu d’homogeneïtzar la il·luminació, de millorar la visibilitat de l’obra de MurOne i de reduir el consum energètic ja que s’han canviat els llums per uns leds de baix consum.

La proposta de MurOne que es podrà veure a partir del mes de març  representa la multiculturalitat i diversitat de les persones usuàries del tramvia a través d’un joc de perfils de cares que s’entrecreuen i que generen sensació de moviment. Ubicada a peu de carrer i en una de les àrees més cèntriques de Cornellà de Llobregat, la parada de TRAM Cornellà Centre s’ha convertit en una zona de pas habitual. Essent, doncs, una estació de referència de l’àrea metropolitana de Barcelona, TRAM l’ha escollida per donar el tret de sortida del projecte.
 
180x180-BONART-IAthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...