FCC-Segell-banner4
Abertium exposa obres de Mercè Riba, Enric Servera i una col·lectiva contemporània

Exposicions

Abertium exposa obres de Mercè Riba, Enric Servera i una col·lectiva contemporània

bonart calldetenes - 03/02/17
Gif_Viladot_180x180_2Revista_Bonart_Banner_180x180px_logo
Abartium Galeria d'Art de la carretera Folgueroles, km. 4,5 Calldetenes presenta fins al 6 de febrer obres de Mercè Riba, Enric Servera i una col·lectiva contemporània.

Exposició individual d’escultures de Mercè Riba (Barcelona, 1952) a la Sala 2 i Espai exterior 2. Riba es neta del cèlebre poeta Carles Riba. Es va Llicenciar en pintura i escultura a la Facultat de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona i anteriorment va estudiar escultura a l'Escola Massana també de Barcelona i a l'Escola de Ceràmica de la Bisbal de l'Empordà. El 1978 funda el Col·lectiu D'artistes Taller Nou que tenen com a nexe comú l'obra gràfica. La seva obra s'estén des d'escultures de gran a petit format així com dibuix i il·lustracions de llibres. El seu esperit docent la porta a impartir diversos cursos de gravat calcogràfic, de modelatge i escultura a Girona, Osca i a la Universitat de Barcelona. Ha realitzat nombrosos projectes de gran format tant muralistes com d'escultura per a entitats públiques i col·leccionistes. Ha exposat en nombroses exposicions tant individuals com col·lectives, així com mostres d'art contemporani nacionals i internacionals als EUA, Bèlgica, Suïssa, Luxemburg, França, Portugal, Alemanya i Espanya i la seva obra forma part de col·leccions privades i museus.

Exposició individual de pintures d’Enric Servera, Ciutadella de Menorca (1970) a la Sala 1. És Arquitecte Tècnic per la Universitat Politècnica de Catalunya, on també va efectuar el Curs d'aptitud pedagògica CAP. A Can Basté de Barcelona es va formar en il·luminació i fotografia de paisatges amb Humberto Rivas. Va aprofundir en la fotografia a l’ Institut Català - Roca a la Sedeta, al Pati Llimona de Barcelona, també amb Manolo Laguillo a Sa Nostra de Palma de Mallorca. Es va especialitzar en gravat i fotogravat al Taller de Roser Sales de Barcelona, a la Fundació d'Art Contemporani Rodríguez Amat i al taller Lupusgrafic de Girona. També va cursar transferències i serigrafia al taller de gravat Manera negra entre d’altres. Artista plàstic multidisciplinar, va començar a expressar-se amb la pintura de molt jove, per aprofundir en la fotografia i el gravat. Paral·lelament al seus treballs personals, Servera, ha impartit classes de dibuix, pintura i gravat al Taller d'art Núria Duran de Barcelona (2013). Actualment segueix sent docent d'Experimentació en gravat a l'Escola Traç, Centre d'Expressió plàstica de Barcelona. És fundador del grup BIRIBOTIS on hi realitza activitats artístiques per a esdeveniments i tallers creatius plàstics i visuals en diferents centres cívics, entitats culturals i museus.

Exposició "Col·lectiva Contemporània" a les Sales 3, 4 i Espai exterior 3, amb els següents artistes seleccionats: Javier Antuña - pintura, Antoni Areny - escultura, Daregall - pintura, Palmira G. Q. - fotografía digital, Pablo Gómez - pintura, Fran Lareo - escultura, Paula Menchen - pintura, Quiona + - pintura, Marc Sellarés - escultura, Fernando Silva - pintura i Gerard Torres Sanmartí – pintura.

A la imatge, "Sortida velocista" de Mercè Riba.

Et poden
Interessar
...

817x68