FCC-Segell-banner4
La mostra ‘Art i follia’ recupera la figura de l’humanista i psiquiatra Joan Obiols

Exposicions

La mostra ‘Art i follia’ recupera la figura de l’humanista i psiquiatra Joan Obiols

bonart sant julià de lòria - 17/02/20
Eude, genericBaner_Subirachs_Bonart_360x356

Joan Obiols Vié va ser un humanista de caràcter polifacètic amb una brillant trajectòria professional dedicada a la psiquiatria. Pioner de les tècniques del psicodrama, va impulsar el camp de la psicopatologia de l’expressió. L’exposició es divideix en dues parts per ajudar a descobrir la complexa personalitat del doctor Obiols. La primera, més vinculada al seu interès pel món artístic i cultural, i la segona, a la seva experiència en el món de la psiquiatria.


D’una banda, ens permet de conèixer la seva vinculació i activisme relacionats amb les tendències més innovadores del moment en art, filosofia, teatre, cinema i fotografia, així com algun dels aspectes de la seva polifacètica personalitat, com pot ser el col·leccionisme, amb obres de Joan Ponç, Antoni Tàpies, Joan Miró, Salvador Dalí i Perejaume, entre d’altres.


La segona part de la mostra ens ensenya els treballs de la psicopatologia de l’expressió i de la innovadora visió de l’«art brut». La presentació de dibuixos de malalts psiquiàtrics dialoga i es complementa amb unes impactants imatges de malalts preses pel doctor Obiols, que tenia també un gran interès per la fotografia.


A la imatge, detall del cartell de la mostra.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner