FCC-Segell-banner4
Iconoclàstia espanyola al Centre d’Art Tecla Sala

Exposicions

Iconoclàstia espanyola al Centre d’Art Tecla Sala

banner web TA22_bonart_180x180180x180
Del 20 de febrer al 12 d'abril de 2020, el Centre d'Art Tecla Sala, a l'Av. Tarradellas, 44, de l'Hospitalet de Llobregat acull l'exposició Fantasma 77. Iconoclàstia espanyola.
Les nou estàtues eqüestres de Franco són la història d’una imatge truncada el 1977, quan es va promulgar la Llei d’amnistia, encara vigent. El model de les escultures quedava amnistiat. De llavors ençà aquells cavalls de bronze han pres part en una cursa d’obstacles singular.


Fantasma 77 explora la imatge monumental de Franco després de la mort del model i la forma en què l’Estat hi ha bregat. Si no podem demanar comptes al dictador, cal demanar-ne a les seves imatges? No s’encabritaran?Un projecte de Matteo Guidi, Jorge Luis Marzo i Rebecca Mutell (GREDITS), coproduït pel Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet, Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers, Centre del Carme Cultura Contemporània de València i Casal Solleric de Palma.

Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner