Expo Josep Coll 2022 baner
Dibuixos de Josep Ribot i Calpe a l\'Espai Zero de la Biblioteca de Catalunya

Exposicions

Dibuixos de Josep Ribot i Calpe a l'Espai Zero de la Biblioteca de Catalunya

Banner-Resonancias-180x180px_v1-catBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW


La Biblioteca de Catalunya de Barcelona acull l’exposició El comte Arnau. Dibuixos de Josep Ribot i Calpe, comissariada per Domènec Ribot, historiador i crític d’art, i net de l’artista, i Sílvia Ferrer (Unitat Gràfica). L’exposició es podrà visitar fins al dilluns 23 de març (carrer de l’Hospital, 56, Barcelona).


Ubicada a l’Espai Zero, al vestíbul de l’equipament, ofereix l’oportunitat d’acostar-se a la figura del comte Arnau, de la mà del dibuixant i pintor barceloní Josep Ribot i Calpe, a través dels dibuixos més emblemàtics sobre el comte realitzats a partir de 1917.


Aquesta mostra intenta rescatar de l’oblit aquests dibuixos, esbossos i apunts relacionats, per una banda, amb els paisatges i indrets del comte Arnau i, per l’altra, amb les seves gestes, proeses i maldats.Josep Ribot i Calpe (Barcelona, 1888-1974) va ser un dibuixant i pintor barceloní que va exercir d’una manera destacada durant el primer terç del segle XX. Malgrat no ser especialment conegut ni divulgat, presenta una obra artística comparable a la d’altres grans dibuixants coetanis com Joan Junceda, Lola Anglada, Josep Obiols o Joan d’Ivori.


Per una sèrie de fets atzarosos, vers l’any 1915, entrà en contacte amb la comarca del Ripollès amb la qual va mantenir un vincle durant tota la seva vida i que va marcar bona part de la seva trajectòria artística. Segurament, la seva afició d’excursionista el va portar a descobrir aquests indrets. També hi contribuí la seva coneixença i amistat amb el folklorista Rossend Serra i Pagès (1863-1929), ja que ambdós eren membres del Club Muntanyenc de Barcelona, i va ser qui l’introduí en el fascinant món del comte Arnau.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1