MG_Bonart-1280x150p

Notícies

Cinema, creació i art contemporani al Caixaforum

Cinema, creació i art contemporani al Caixaforum
”la Caixa”, en col·laboració amb el certamen de cinema documental Dart Festival, presenta el nou cicle Sala C: cinema, creació i art contemporani, creat per divulgar la creació i l’art contemporani a través del cinema documental.

CaixaForum Girona acollirà una curosa selecció de documentals que es projectaran un cop al mes, de 27 de febrer al 28 de maig. La selecció per a aquest inici d’any del cicle Sala C girarà al voltant de les obres de grans personalitats de l’art contemporani, com ara Cai Guo-Qiang, Peggy Guggenheim, Bansky i Yayoy Kusama. Aquesta nova iniciativa representa una aposta i una oportunitat única per acostar al públic documentals que presten atenció als artistes, als seus processos creatius i a les històries que s’amaguen rere les seves peces. Sala C és també un nou espai per veure pel·lícules que sovint queden fora dels circuits de les sales més comercials i que no són conegudes pel gran públic.

La pel·lícula El espíritu de la pintura (2018), de la premiada directora Isabel Coixet, iniciarà el cicle el 27 de febrer. La cinta plasma la relació entre l’artista d’art contemporani Cai Guo-Qiang i les obres dels artistes que ell admira i que acullen les sales del Museo del Prado a Madrid.

El 26 de març es podrà veure la cinta Peggy Guggenhein: addicta al arte  dirigida per Lisa Immordino Vreeland en què servirà per conèixer en format documental la biografia d'una de les figures més centrals de l'agitació cultural del segle XX.

El 30 d’abril es presenta The Man Who Stole Banksy, en què el director italià Marco Proserpio va enregistrar el periple de l’enigmàtic artista britànic que, el 2007, va entrar als territoris ocupats de Palestina per fer un mural de denúncia que va acabar sent percebut per la comunitat local com una ofensa.

El cicle acabarà el 28 de maig amb la projecció Kusama: Infinity, on la directora Heather Lenz s’endinsa en la vida i obra de l’excepcional artista japonesa Kusama, una de les autores en vida més cotitzades, famoses i aclamades del món.
MG_Bonart-180x180pxFM_Bonart-180x180px-Online

Et poden
Interessar
...