FCC-Segell-banner4
Matadero Madrid mostra el treball de l\'artista Hao Jingban

Exposicions

Matadero Madrid mostra el treball de l'artista Hao Jingban

Banner-CMW-180x180px_v1-espBaner_Esteva_Bonart_360x356
En el marc del programa Profundidad de campo i coincidint amb la celebració de la fira ARCOmadrid 202o, la galeria Matadero Madrid exposa el treball de l'artista Hao Jingban, guanyadora del Premi de Producció de Vídeo Art Fundació Hans Nefkens - ARCOmadrid 2019. 

En línia amb el tema central d'ARCOmadrid 2020 «Es solo cuestión de tiempo», des del qual s'observaran pràctiques artístiques a partir de l'obra de Félix Gonzáles-Torres, Hao Jingban ha produït Opus One, una obra que té com a referència el títol simbòlic de l'obra de Gonzáles-Torres Perfect Lovers. Amb aquesta obra, que podrà visitar-se a la Nave 0 de Matadero Madrid fins el 26 d'abril, l'artista reflexiona sobre els temes vitals de l'amor, la vida i el temps.

Opus One és una videoinstal·lació de dos canals, que entrellaça dos punts aparentment diferents en temps i espai, en la història de la música i el seu moviment. El primer punt de partida és Harlem, Nova York, als anys 1930, quan els diferents estils de ball de swing com Lindy Hop o The Charleston, es van tornar molt populars després de la Gran Depressió. El punt següent té com a protagonista una jove parella xinesa del Beijing actual a la recerca del “jazz autèntic”, i es presenten en el moment que coreografien una sèrie de balls, mentre exploren referències de tòpics de balls de carrer, que es poden trobar a TikTok, la popular plataforma digital xinesa.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura