FCC-Segell-banner4

Convocatòries

91 propostes presentades als Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2017

bonart girona - 21/03/17
Impremta Pages - banner-180x178Nial nou-180x178
Un total de 91 propostes s’han presentat als Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2017 que per vintè any consecutiu ha convocat la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). Tots aquests projectes opten als premis d’enguany que corresponen a les cinc categories: Arquitectures, Interiors, Paisatges, Efímers i Més 10 que es faran públics juntament amb el premi de l’Opinió, el 9 de juny de 2017, en un acte que tindrà lloc a la seu social del Col·legi de Girona.

Una de les novetats dels Premis d’aquest any és l’exposició que mostra la totalitat de les obres presentades, a la sala a la sala La Cova de l’edifici de la Pia Almoina de la Demarcació de Girona del COAC durant els mesos de març i abril. Aquesta és la primera vegada que es donen a conèixer tots els projectes presentats, ja que fins al moment només es feien públics els seleccionats.

Aquesta exposició permetrà que la ciutadania pugui atorgar el Premi de l’Opinió en aquesta edició, ja que durant els dos mesos que estarà oberta, tothom qui la visiti podrà emetre el seu vot a l’obra que li hagi interessat més. L’obra que obtingui major nombre de vots serà la que guanyarà el premi de l’opinió.

De les 91 propostes presentades, 26 projectes corresponen a la categoria Arquitectures, 10 a Interiors, 11 són Paisatges, 18 són Efímers i 26 projectes s’engloben a la nova categoria Més 10 on pren protagonisme una variable tan essencial en l'arquitectura com és el pas del temps. En aquesta categoria es pretén posar en valor el comportament de l'obra al llarg de la seva vida útil, tant des del seu llenguatge, la construcció, la funcionalitat, l'adaptabilitat a l'ús, la transformació pròpia i de l'entorn, i la seva capacitat de mantenir-se vigent. En percentatge trobem que el 28% són Arquitectures, 11% són Interiors, el 12% són Paisatges, el 20% són Efímers i el 29% corresponen a la Més 10.

Una de les funcions destacables del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) és mostrar la tasca professional dels arquitectes per a la difusió en el conjunt de la societat dels valors de l’arquitectura, acció que els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona exemplifiquen en la seva totalitat. Uns premis que es venen convoquen anualment des de l’any 1997, i que posen en valor l’activitat dels arquitectes de la demarcació.

A la imatge, fotografia de Can Calau.

Et poden
Interessar
...

banner-pablito