Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

José Cobo retorna a la seva ciutat com a artista

José Cobo retorna a la seva ciutat com a artista
bonart sevilla - 21/03/17

La Fundació Valentín de Madariaga acollirà, del 23 de març al 28 de maig, a la seva seu a l'Avinguda María Luisa, s / n de Sevilla, el nou projecte expositiu de Pepe Cobo, el famós galerista sevillà, que torna a la ciutat totalment renovat.

Després d'una llarga trajectòria a Madrid, Pepe Cobo va donar el salt, fa uns anys, al continent americà, situant-se al Perú, on ha desenvolupat la seva activitat com a galerista, alhora que s'ha anat nodrint de la cultura d'un país nou que li obrir noves mires cap a l'art.  Allà comença a gestar un treball d'investigació al voltant del tradicional Mantó de Manila, que permet a Pepe Cobo crear un diàleg del que el culte i el popular.

Flors de Lurigancho es un gran projecte artístic que abasta la investigació històrica i la tasca social. Alguns presos de l'establiment penitenciari de Lurigancho a Lima han treballat artesanalment els tapissos que seguint les indicacions de Cobo reprodueixen motius dels Mantons de Manila. D'aquesta manera, al participar de la elaboració dels tapissos, els presos obtenen dies de redempció alhora que se'ls ofereix la possibilitat d'omplir el temps amb un treball alliberador.

A la imatge, obra de Pepe Cobo realitzada en col·laboració amb els presos de Lurigancho a Lima.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90