MG_Bonart-1280x150p

Notícies

VII Curs d'Introducció a l'Art Contemporani al Cendeac

VII Curs d\'Introducció a l\'Art Contemporani al Cendeac
bonart múrcia - 22/03/17
El Centre de Documentació i Estudis Avançats d'Art Contemporani de Múrcia (Cendeac), Acisclo Díaz, s/n, acollirà el VII Curs d'Introducció a l'Art Contemporani 'Post-Arcàdia: quin art per a quina natura?'. L'arquitecte Andrés Jaque serà el primer convidat d'aquest cicle de conferències obertes al públic que s'inaugura el 23 de març a les 20.00 h.  També hi participaran artistes com Joan Fontcuberta, María Jerez o l'antropòloga Remedios Zafra.

Aquesta activitat, organitzada per la Conselleria de Cultura i Portavocía, està dirigida pels professors de Projectes Arquitectònics de la Universitat d'Alacant, Miguel Taula del Castell i Enrique Nieto, i proposarà un recorregut per les pràctiques contemporànies de l'art i l'arquitectura que estan reflexionant en l'actualitat sobre la reinvenció de la natura des de camps molt diversos com l'ecologia política, l'antropologia, els feminismes, la teoria postcolonial, l'arqueologia crítica, la filosofia o les ciències naturals.

La directora general de l'Institut de les Indústries Culturals i de les Arts, Marta López-Briones, destaca "l'èxit de les anteriors edicions d'aquest curs que ofereix una mirada a l'art contemporani en relació amb altres disciplines, en aquesta ocasió l'arquitectura i també amb la natura, i pel qual passaran prestigiosos professionals que abordaran aquesta qüestió des dels seus diferents camps, enriquint el discurs i permetent als assistents compartir amb ells els seus diferents punts de vista, generant així un diàleg obert i convertint el Cendeac en un espai de reflexió ".

El Curs d'Introducció a l'Art Contemporani comprèn un total d'onze sessions d'especialistes en art, arquitectura i crítica. Així, s'il·lustraran aspectes concrets com la definició de nous compromisos ètics, nous conceptes que donen compte de les complexitats de la realitat, la redefinició del que és urbà i la dissolució de la relació camp-ciutat, la irrupció de la identitat ciborg i la ficció com a productora de la realitat.

Aquest curs "és sens dubte un dels eixos sobre els quals gira la programació del Cendeac, en què també hi ha espai per als joves creadors i per als artistes de la Regió, amb activitats que els ajudaran a donar més visibilitat al seu treball i que, com en el cas del cicle 'Contextos', que està donant molt bons resultats, els posaran en contacte amb crítics nacionals i internacionals amb els quals podran crear ponts per al futur ".

Un dels arquitectes més destacats de l'actualitat, Andrés Jaque, obrirà demà el VII Curs d'Introducció a l'Art Contemporani 'Post-Arcàdia Què art per a què natura?' Abordant el 'Post-urbà', preguntant-se com han afectat les noves nocions de naturalesa a la nostra manera d'entendre les ciutats i què és avui una ciutat sota els diferents condicionants que s'estan produint. El reconegut artista Joan Fontcuberta parlarà sobre 'Narratives, relats i ficcions' la setmana vinent, el 30 de març.

Fins a finals de maig passaran pel Cendeac altres artistes com María Jerez, Thomas Thwiates i Bàrbara Fluxá, els arquitectes Izaskun Chinchilla i Uriel Fogué, els antropòlegs Remedios Zafra i Yayo Herrero i el poeta, matemàtic, filòsof i ecologista Jorge Riechmann. El cicle es tancarà amb una sessió de debat públic que comptarà amb l'arquitecte José María Torres Nadal i del crític i comissari Iván López Munuera.

Aquest curs parteix de la realitat que la representació del domini del que és humà sobre 'el natural' ha motivat un enorme catàleg de produccions al llarg de la història de l'art i de l'arquitectura, hereves de la modernitat que inclou natures, climes, catàstrofes, cossos, paisatges, retòriques de la sostenibilitat, estètiques de l'energia, etc. No obstant això, aquesta relació, sovint conflictiva, ha estat fortament discutida des de moltes perspectives i avui s'ha convertit en fonamental per entendre les transformacions de la cultura contemporània.

A la imatge, l'arquitecte Andrés Jaque.
Nial nou-180x178WhatsApp Image 2023-11-22 at 12.40.18

Et poden
Interessar
...