banner-oro-1280x150

Exposicions

La Casa Encendida presenta 'El despertar'

La Casa Encendida presenta \'El despertar\'
bonart madrid - 28/02/20

La Casa Encendida de la Fundació Montemadrid presenta El despertar, la primera mostra individual a Espanya de l'artista Alvaro Urbano (Madrid, 1983). L'exposició, composta per una única escena, és una instal·lació immersiva creada de manera específica per a La Casa Encendida i que reflexiona al voltant dels diferents imaginaris de les arquitectures abandonades, els seus passats i possibles futurs. Aquestes arquitectures silenciades en el temps es presenten com un escenari fictici on poder ressuscitar la seva història, reactivant també el seu valor arquitectònic.

Urbano pren com a cas d'estudi el Pavelló dels Hexàgons, un referent de l'arquitectura espanyola projectat pels arquitectes Ramón Vázquez Molezún i José Antonio Corrales Gutiérrez. La instal·lació avantguardista -de estructura prefabricada, que pot créixer i reduir-se per adaptar-se a la topografia- va obtenir el primer premi d'Arquitectura a l'Exposició Universal de Brussel·les de 1958, competint amb l'Atomium d'André Waterkeyn o el Pavelló Philips de Le Corbusier. Posteriorment és traslladada a la Casa de Camp de Madrid, on va ser utilitzada en l'època franquista per celebrar la Fira internacional de el Camp, caient després en desús i estat de ruïna. En l'actualitat, es troba encara abandonada tot i els successius anuncis de rehabilitacions.

Com una pel·lícula sense guió que captura la vida quotidiana, Álvaro Urbà construeix al despertar una vida paral·lela d'un edifici exhaust per fer ressorgir històries que aparenten estar adormides. Aquí, on l'arquitectura i la vegetació semblen estar suspeses en el temps, on el propi edifici encapsula un paisatge pictòric i sonor que relata les històries viscudes al seu interior i on una parella de mapaches habita de manera intermitent, un crepuscle de llum banya el espai de color i li dóna vida.

A la imatge, detall de 'El despertar'.
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88