JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

Nova incorporació al fons del Museu i Forn del Vidre 

Nova incorporació al fons del Museu i Forn del Vidre 
bonart vimbodí i poblet - 28/02/20

Des de fa uns quants dies, el Museu i Forn del Vidre de Vimbodí compta amb nous materials per al seu fons d’exposició, gràcies a la donació dels veïns del municipi. En aquest cas, la darrera aportació al catàleg del museu prové de Josep Maria Potau, que en les últimes setmanes ha cedit una garrafa de vidre, de gran capacitat, folrada de fusta perquè sigui exhibida juntament amb la resta de peces amb finalitat d’emmagatzematge del Museu. 

La garrafa data de principis de segle, aproximadament, i té una capacitat superior a 15 litres i es troba completament folrada de fusta, el que suposa un element diferencial respecte a la resta de peces que els visitants poden observar darrere les vitrines, ja que la majoria d’objectes similars que el fons exhibeix estan recoberts de sarga i altres materials vinculats històricament a la producció d’estris de vidre. 

 Si bé és cert que la majoria d’utensilis d’aquest estil servien per emmagatzemar vi o oli, es creu que la nova garrafa del Museu —que s’han localitzat en perfecte estat— servia per a guardar aquest últim aliment. Recipients d’aquest tipus eren molt usats en aquesta època i el recobriment exterior, amb materials diversos, tenia com a objectiu protegir-ne l’interior. 

 “Estic molt content de poder col·laborar enriquint el fons del Museu”, explica Potau. L’acte oficial de cessió d’aquest nou element del fons es va fer el passat diumenge , 16 de febrer, i va comptar amb la participació de Josep Maria Potau; l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, i el regidor de Turisme, Roger Estudillo. 

A la imatge, detall de la nova incorporació.
BanerRocas180x180GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90