818x68-Bonart-IA

Exposicions

Maria Oriza arriba a Astarté Iniciatives Artístiques

Maria Oriza arriba a Astarté Iniciatives Artístiques
bonart madrid - 18/04/17
Astarté Iniciatives Artístiques, c/ Muntanya Esquinza, 8, de Madrid presenta el treball de Maria Oriza (Aranda de Duero, 1964).

En la gènesi de la obra de l'artista es troba el buit com a contenidor de l'immaterial. Això és conseqüència directa de la seva manera d'entendre i construir el volum partint del plànol: unint, plegant, corbant, tallant, buscant simetries o asimetries, repeticions, trobades ... Totes aquestes accions físiques recalen directament en el material definint el fluir de la forma i configurant el llenguatge que descriu el contingut de l'obra, de l'anàlisi es desprenen connotacions simbòliques i metafòriques.

Aquest procediment d'aconseguir volum a partir d'un pla, ofereix la possibilitat d'omplir de significat el buit que es genera i de percebre amb nitidesa l'energia que flueix entre interior-exterior i en les diferents superfícies de les parets. La intervenció a través del dibuix amb línies, xarxes, retícules o elements reiteratius en la superfície serveix per evidenciar l'estructura formal del volum dotant-lo d'unitat i coherència.

Membre de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica, AIC Ginebra i del Sculpture Net-Work, Maria Oriza inicià la seva trajectòria artística a principis de la dècada dels 90, sempre centrada en l'escultura, començant a treballar amb diversos materials: ferro, formigó, polièster, gres. La formació a l'Escola de Ceràmica Francisco Alcántara ia l'Escola Municipal de la Moncloa de Madrid a la dècada dels vuitanta li proporciona la base tècnica per a posteriorment centrar-se en la investigació del mètode a partir del qual desenvoluparà obres distintives en què la relació del volum amb la superfície ofereix una visió personal de l'escultura. En 2007 és nomenada membre de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica.

Ha realitzat onze exposicions individuals i nombroses mostres col·lectives a Espanya, França, Itàlia, Anglaterra, Països Baixos, Japó i Xina. En Astarté, la galeria que la representa, ha tingut lloc la seva darrera exposició individual "Espais còmplices" al gener de 2013 i que cal destacar és la seva recent individual al Centre d'Art Caixa de Burgos CAB. Les seves últimes mostres col·lectives han estat "Il·luminant", Galeria Alicia Winters -abril 2013-, Arnhem, Holanda; Dao Art Space - setembre 2012- Xian, Xina; "Culture" The Gallery at Hac - setembre 2012- Harrow Art Centre, Londres. El seu treball s'ha reconegut amb diversos premis i la seva obra ha estat publicada a Espanya, Alemanya, Itàlia, Xina, Estats Units o Xile.

A la imatge, obra de Maria Oriza.
180x180-catEude, generic

Et poden
Interessar
...