FCC-Segell-banner4
Prorrogada l\'exposició de Peter Greenaway fins a mitjans de juny

Exposicions

Prorrogada l'exposició de Peter Greenaway fins a mitjans de juny

bonart múrcia - 18/04/17
BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180banner-elscatala-180x180px
La Conselleria de Cultura de Múrcia amplia fins a mitjans de juny l'exposició Body Parts (Parts del cos), la mostra multidisciplinària que recopila pintures, dibuixos i textos de l'artista i cineasta britànic Peter Greenaway, a més de diverses projeccions. El projecte, que inclou algunes obres inèdites de Greenaway, està comissariat per l'artista i directora multimèdia Saskia Boddeke, coneguda per les seves instal·lacions i performances i directora dels vídeos que formen part de la mostra.

L'exposició ja ha estat visitada per més de 4.000 persones des que va obrir les portes i ara s'amplia gairebé dos mesos més. A la Sala Verónicas s'exhibeixen 90 quadres i dibuixos, a més de diverses projeccions. La peça central, situada a l'antic altar major, és el curt de Boddeke Alfabet de Greenaway, on l'artista va desgranant diferents reflexions o relats i, mentre llegeix, se superposen a la cara del creador seus dibuixos mitjançant el mapejat de vídeo. Al costat d'aquesta peça audiovisual central s’hi mostren altres dos vídeos més petits i un paisatge sonor.

Pel que fa al contingut de les pintures i dibuixos, Greenaway els centra en diferents parts del cos. Són també nombrosos els retrats individuals, en els quals es poden trobar referències mitològiques i artístiques, passant a continuació a les parelles i als grups: els arbres genealògics, les dinasties o el públic. Són nombrosos els motius que han inspirat l'artista, i entre ells destaquen les excavacions de Pompeia i els cossos reconstruïts de les víctimes del Vesubi, el gest 'congelat' del cos humà. S'aprecia així mateix el seu interès per les pintures murals romanes, per les seves textures, els seus colors, la seva iconologia i fins i tot pel seu desgast, fruit del pas del temps.

Body Parts es podrà visitar fins a l’11 de juny a la Sala Verónicas de la capital murciana.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]