FCC-Segell-banner4
La Fundació Joan Miró presenta “D’un píxel un poema” de Cloe Masotta

Exposicions

La Fundació Joan Miró presenta “D’un píxel un poema” de Cloe Masotta

bonart barcelona - 17/05/17
banner-elscatala-180x180pxImpremta Pages - banner-180x178
El vestíbul de la Fundació Joan Miró, dedicat a la fotografia amateur, acull la mostra D’un píxel un poema de Cloe Masotta, una selecció d’una trentena d’instantànies del seu Instagram, publicades des del 19 de gener de 2014. L’exposició es presenta en el marc d’Epicentre Brossa, un programa d’activitats que té lloc a Barcelona al voltant de la figura i l’obra de Joan Brossa, poeta i artista plàstic que va transformar la cultura catalana contemporània i sobre el qual Masotta ha dut a terme recentment una investigació titulada Brossa intempestiu en el marc del PEI (Programa d’Estudis Independents) del MACBA.

«En els seus poemes, les seves obres de teatre, els seus guions cinematogràfics... en totes les seves creacions, en suma, Joan Brossa apel·lava sempre al principi que sorgeix de la màxima del seu estimat Leopoldo Fregoli: l’art és vida, i la vida, transformació.» Cloe Masotta surt al carrer amb aquesta premissa i el seu telèfon mòbil, amatent a capturar qualsevol objecte, text, ombra o color capaç d’atreure la seva atenció i desencadenar un instant de sorpresa o revelació. «En enquadrar-la», conclou Masotta, «la realitat es transforma i s’ofereix generosa al joc poètic. I si la realitat és segons com es miri, res no és el que sembla».

A partir de les possibilitats de les aplicacions d’imatges, les fotografies que Masotta presenta en aquesta mostra exploren, a voltes, el terreny del collage, una pràctica molt vinculada també amb l’univers brossià. «Es tracta de peces digitals o analògiques que sorgeixen d’associacions atzaroses, a partir, per exemple, de trobar una revista al mercat de Sant Antoni», descriu Masotta.

D’un píxel un poema es pot veure a l’espai de fotografia del vestíbul de la Fundació Joan Miró del 16 de maig al 17 de setembre de 2017.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68