FCC-Segell-banner4
\'Nómadas\', de Samuel Aranda i Martín Caparrós, al Centro Párraga

Exposicions

'Nómadas', de Samuel Aranda i Martín Caparrós, al Centro Párraga

bonart múrcia - 26/06/17
Impremta Pages - banner-180x178LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1
La Regió de Múrcia és per primera vegada seu del festival internacional de fotografia i arts visuals PHotoEspaña, amb el projecte Nómadas, de Samuel Aranda, guanyador del World Press Photo l’any 2011, i del periodista i escriptor argentí Martín Caparrós. Un treball dirigit pel creatiu Jorge Martínez a iniciativa de l'ONG 'Rescate', amb el suport de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i la col·laboració de Cadena Ser.

La Conselleria de Turisme, Cultura i Medi Ambient porta al Centro Párraga de Múrcia aquest projecte itinerant, que es pot visitar fins al 12 de setembre i que reflecteix en una sèrie de fotografies la realitat de les últimes comunitats pastores a Mali, Níger i Mauritània. L'exposició inclou una pel·lícula formada per 52 parades a través d'un llarg camí en l'espai i el temps, feta d'imatges i veus que donen testimoni de la vida dels pastors malians.

El conseller Javier Celdrán, que va presentar la mostra al costat de Aranda, Martínez i Belén García, representant de 'Rescate', ha afirmat que "l'exposició reflecteix el caràcter més social de la cultura i l'art amb la visió de diferents artistes que reflecteixen una mateixa realitat ". Celdrán va destacar del projecte el seu "caràcter transversal, en unir diferents elements artístics que donen forma a l'estructura narrativa, visual i sonora d'aquest gran documental que ens convida a reflexionar sobre qüestions fonamentals de la vida, la subsistència en aquestes zones i els reptes de la humanitat".

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021