M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
El CAC Màlaga presenta “El corazón manda” de Santiago Ydáñez

Exposicions

El CAC Màlaga presenta “El corazón manda” de Santiago Ydáñez

bonart màlaga - 27/06/17
Impremta Pages - banner-180x178EKHO_banner180x180
El Centre d'Art Contemporani de Màlaga inaugura el 23 de juny El corazón manda, títol de la mostra comissariada per Fernando Francés, que reuneix cinquanta obres de Santiago Ydáñez, entre pintures sobre diferents suports, objectes intervinguts i una escultura taxidèrmica.

La mostra consta d'una selecció de les seves creacions dels últims deu anys, des d'alguns dels seus característics rostres, a animals, obres reinterpretades de la Història de l'Art, desmembraments, escenes de soft porn amb incursions d'animals o figures nues femenines. Aquestes, sempre, realitzades sota la pinzellada veloç i decidida que caracteritza Ydáñez, amb la qual aconsegueix la particular bellesa punyent de les seves obres. L'artista de Jaén oscil·la entre l'expressionisme més intens i el romanticisme més fràgil.

Santiago Ydáñez, nascut i criat a Puente de Génave, Jaén, municipi d'uns dos mil habitants, va tenir contacte amb la religió catòlica, la imatgeria, la naturalesa, el món animal i la caça des de la seva infància. D'aquí ve el seu pudor irrisori a l'hora de mostrar plats plens de caps desmembrades, verges en actituds poc decoroses o parts del cos d'éssers humans o altres escenes que podrien resultar xocants a certs espectadors. Va ser escolà durant quatre anys i el contacte amb l'església és un fet totalment familiar i amb el qual es troba molt còmode. De nen, va començar col·leccionant fòssils i minerals, i ja d'adult passa a les fotografies contemporànies, llibres del s. XIX i diferents objectes que troba en mercats i Internet.

L’exposició es pot veure del 23 de juny al 15 octubre 2017.

Et poden
Interessar
...