FCC-Segell-banner4
El Museu Guggenheim Bilbao presenta \

Exposicions

El Museu Guggenheim Bilbao presenta "William Kentridge: 7 fragments"

bonart bilbao - 12/03/20
Baner_EugeniaBalcells_Bonart_360x356Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
El Museu Guggenheim Bilbao presenta William Kentridge: 7 fragments, la primera exposició de l'any 2020 a la sala Film&Video, un espai dedicat a la presentació de peces clau del videoart, la instal·lació audiovisual i la imatge en moviment com a llenguatge artístic.

En aquesta ocasió, es mostren tres obres audiovisuals de William Kentridge (Johannesburg, 1955), artista reconegut internacionalment amb una trajectòria de més de quatre dècades de creació cinematogràfica i videogràfica. La instal·lació, en el seu conjunt, consta de nou pantalles en les quals Kentridge evoca la figura de Georges Méliès, geni fundador i pioner de la cinematografia moderna, i alhora realitza un autoretrat oníric i una representació del seu estudi com un microcosmos. Filmada en blanc i negre, la instal·lació combina imatges reals de l'artista i dibuixos realitzats amb la seva característica tècnica de l’stop-motion, que en aquest cas consisteix a realitzar dibuixos a carbonet, mostrar-los a càmera, esborrar-ne algunes parts i tornar a dibuixar-les de tal manera que cada imatge de l'animació final conserva les esborrades de les versions anteriors. D'aquesta manera, es produeix una potent reflexió sobre la confecció i desaparició de les imatges com a moments indissolublement vinculats.

 A la imatge, “7 Fragments for Georges Méliès” i “Day for Night” (2003). Instal·lació, 8 canals, vídeo HD. Blanc i negre, silenci. Col·lecció Fundació Sorigué, Lleida © William Kentridge, 2003. Vista de la instal·lació al Museu Guggenheim Bilbao, 2020. Foto: Sergio Verde.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-