FCC-Segell-banner4
Swab Seed a Swab Barcelona: autogestió, experimentació i noves veus

Certàmens

Swab Seed a Swab Barcelona: autogestió, experimentació i noves veus

bonart barcelona - 18/07/17
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWBanner300x300
Swab Barcelona presenta la tercera edició de Swab Seed, que mostra sis espais independents i autogestionats amb l’experimentació com a lloc comú. La voluntat es donar visibilitat a les noves plataformes i propostes que sacsegen l’escena contemporània.

Aquesta proposta reuneix el Dienstgebäude de Zurich, l’Scotty Projekt Space de Berlin, La Trastera de Calafell, la Casa Hoffman de Bogotà, el Mutt Collective de Nova York i Square Projects de Londres.

Dienstgebäude es un espai autogestionat per artistes a Zurich (Suïssa). Iniciat l’any 2008, el programa se centra en artistes a mitja carrera amb un enfocament conceptual, generalment establerta a Suïssa, tot i que cada cop n’hi ha més d’internacionals. Dienstgebäude proposa un artista i una obra: Andreas Marti amb The Circles in Which it Moves (2016), una obra que juga amb les lleis de la física per a transformar-les en art.

Scotty és un espai de projectes gestionat per 14 artistes amb base a Berlín des del 2007, amb una estructura no comercial, no jeràrquica i independent. Scotty Project Space organitza col·laboracions amb espais nacionals i internacionals, performances i exhibicions mensuals enfocades en el paper de l'artista en l'escena global i abordant temes com la migració, la mobilitat i la identitat. Al Swab Seed 2017, Scotty presenta 5 artistes en una exhibició col·lectiva que aborda el tema de les narratives polítiques. Els artistes seleccionats són Charlotte Bastian, Simone Häckel, Julia Krewani, Irene Pascual and Annette Sonnewend.

La Trastera és un espai de producció i crítica artística desvinculat del context acadèmic i basat en l’espontaneïtat, la proximitat i amb una gran llibertat d’assaig. Un espai autogestionat i perifèric que actua des de la precarietat absoluta. Organitza accions, exposicions i performances amb escassos recursos i col·labora amb altres centres propers per a donar lloc a espais independents de creació, experimentació i participació. La Trastera pretén traslladar aquest esperit innovador a Swab Seed, gestionant el seu espai que es transformarà cada dia per a acollir l’obra de diferents artistes: Àlvar Calvet, Nikolay Vetoshkin, Vicky Benitez, Alexandra Garcia Pascual, Edita Kadiric, Maria Stoyanova, Ramon Sicart, Alberto Gil, Roger Caparó, Ro Caminal, Fermin Díez de Ulzurrun, Peio Izcue Basail, Núria Güell, Levi Orta i Mireia Sallarès.

La Casa Hoffman és un espai independent destinat a l’exposició de projectes artístics. Cada projecte neix de la proposta d’un curador o investigador que proposa un tema al un grup d’artistes nacionals i internacionals per tal de generar un diàleg. Casa Hoffmann porta les obres Akashá i Espacio de Andrés Moreno Hoffmann, que reflexionen entorn a l’essència de l’espai, la geometria i la tridimensionalitat.

Mutt Collective presenta artistes emergents contemporanis de tot el món que treballen amb tècniques i estils diferents. Les seves obres tenen en comú el fet de tenir una bona base conceptual. Els artistes més representatius són Gemma Gené, pintora hiperrealista nascuda a Espanya, Jason McGroarty, fotógraf surrealista nascut a Irlanda i Katie Levinson, nascuda a Corea que treballa el minimalisme amb tècniques mixtes.

Square Projectes és un projecte independent gestionat per artistes que presenta obres d’art contemporani fora de l’espai de les galeries i a nivell internacional. Es un projecte nòmada, sense base fixa que pretén crear espais d’encontre entre l’art i el públic en espais nous. Square Art Projects presenta una instal·lació col·laborativa entre dos artistes londinencs, Lee Marshall i Alex Strachan.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68