BannerFCC_Bonart

Notícies

AVVAC presenta les línies d’actuació de la seva nova junta directiva

AVVAC presenta les línies d’actuació de la seva nova junta directiva
Eude, genericBaner_MarDeFons_Bonart_180x180
bonart - valència - 18/07/17
El 13 de juliol, el Centre Cultural del Carmen (València), va acollir la presentació en roda de premsa de la nova Junta Directiva d’Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló (AVVAC), actuant com a portaveu Rafael Tormo i Cuenca, artista visual, recentment triat com a president de la mateixa. El van acompanyar a la taula en representació de AVVAC, Ignacio París, en qualitat de Vicepresident I i Raquel Cabrera, Tresorera.

Durant la presentació, Tormo va destacar el procés d'elaboració col·lectiu, que ha donat com resultat un decàleg amb les principals línies d'actuació, que arrepleguen les reivindicacions i aspiracions de les i els artistes visuals a la Comunitat Valenciana, on segueix sent objectiu primordial, la sensibilització i difusió de les Bones Pràctiques Professionals en el sector de les Arts Visuals. Per a l’AVVAC, tres són els eixos de treball mes importants en aquest moment:

La reivindicació del sector com a part fonamental dins de l'entramat cultural contemporani i reclamar, tant a institucions públiques com a privades, com als diferents agents culturals, una aposta decidida contra la precarietat laboral del sector, sempre des de les bones pràctiques, per a millorar la situació del panorama artístic professional de la Comunitat Valenciana.

Treballar per un concepte de la cultura més enllà de la seua rendibilitat econòmica, reclamant programacions menys extensives i competitives. En aquest sentit, es reclama un paper per a les institucions menys rellevant en els continguts i més com a agent facilitador.

Afavorir la relació entre artistes i el seu context, establint xarxes i protocols que dinamitzen l'activitat artística en cada territori. D'aquesta manera, es pretén impulsar espais de formació i pràctiques on l'art pugui ser matèria fonamental i accessible, integrant continguts educatius i socials.

Finalment, es va anunciar la pròxima publicació d'un calendari d'activitats promogudes per l’AVVAC, de cara a aproximar-se als objectius assenyalats.

Et poden
Interessar
...