banner-elscatala-817x88px
Fotografia amateur, tema monogràfic del número 179 de bonart

Notícies

Fotografia amateur, tema monogràfic del número 179 de bonart

bonart girona - 27/07/17
Baner_Esteva_Bonart_360x356Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
L'impacte públic recent de la història de fotògrafes amateurs com Vivian Maier o Milagros Caturla és un símptoma de la complexitat del patrimoni fotogràfic. Entre la seva desconsideració inicial i el reconeixement cultural i mediàtic posterior, té lloc un discurs de singularització que oculta el que en realitat és només la punta d'un iceberg. A saber, l'existència al llarg del segle XX d'una tradició amateur de primer nivell en què, no obstant això, el discurs d'autoria i d'originalitat sobre els pocs casos recuperats, pot difuminar la seva radicalitat històrica. Fotografia amateur, un nou valor patrimonial és el tema monogràfic del número 179 de Bonart que es posa a la venda l’1 d’agost del 2017.

El número 179 de Bonart presenta un ampli reportatge sobre la nova edició del festival Visa pour l’Image de Perpinyà, la nova seu de Foto Colectania a Barcelona, els cents anuys del Museu Jaume Morera de Lleida, la fira Swab 2017, l’exposició d’Albert Serra a la Fundació Lluís Coromina de Banyoles, el projecte Apropa Cultura i la mostra Rusiñol i Casas. Per Catalunya en carro que tanca l’any Casas, així com una entrevista al col·lecconista i fundador de la Fundació Nefkens, Han Nefkens.

Bonart compta amb articles d'opinió de Ricard Planas, Daniel Giralt-Miracle, Joan M. Minguet, Montse Badia, David G. Torres, Vicenç Altaió, Luis Antonio de Villena, Xavier Barral i Altet i Arnau Puig, així com les seccions de Biblioteca, Venustas, Com exposar en una galeria, Mercat de l’Art, Art i Dret i Art i Música.

Les exposicions més destacades del territori són presentades per Beatriz García Moreno, Natàlia Lloreta, Conxita Oliver, Natàlia Chocarro, Pilar Parcerisas, Anna Carreras, Bernat Puigdollers, Mercè Vila, Eudald Camps, Lluïsa Sala, Fina Duran, Cristina Ribot, Meri Blanco, Jordi Garrido i Ricard Silvestre.

El número 179 de Bonart també recull les notícies que han destacat en l'àmbit artístic als països de parla catalana, així com reportatges sobre la vida de Xavier Corberó, Barcelona Gallery Weekend, el nou espai Subirachs, els guanyadors dels premis Tapiró i Julio Antoni, Santcorneliarts (2), Art Nou i els 25 anys de la Galeria Jordi Barnadas.

A la imatge, “Grup de religiosos al carrer del bisbe” de Milagros Caturla, portada de la revista Bonart n. 179.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021