banner-elscatala-817x88px
El 30 d’agost comença GetxoPhoto: “Transiciones” i nova direcció artística

Notícies

El 30 d’agost comença GetxoPhoto: “Transiciones” i nova direcció artística

Natàlia Lloreta getxo - 28/07/17
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
Després del desè aniversari, GetxoPhoto s'enfila per nous camins de la mà de la seva nova directora artística, ex editora gràfica del Sunday Times Magazine, la bilbaïna Monica Allende i també prestarà atenció a les noves narratives i tecnologies a través de treballs realitzats en realitat virtual, instal·lacions interactives o audiovisuals.

Getxophoto es desenvolupa principalment als carrers de Getxo, a prop de Bilbao, a la costa del País Basc, i sorgeix impulsat pel col·lectiu Begihandi l'any 2007. L’aposta per l'exploració de formats i llocs expositius no convencionals juntament amb una acurada programació artística i la implicació directa d’agents locals en el seu desenvolupament són, des del seus inicis, les seves principals senyals d’identitat. Tot i que les exposicions també es programen en sales, la majoria són concebudes com a intervencions a l'exterior. GetxoPhoto es caracteritza sobretot, per la defensa radical de l'espai públic com a lloc de trobada, gaudi i reflexió.

La programació del Festival està estructurada en dues grans àrees: exposicions i activitats. Les exhibicions es podran visitar des del 30 d'agost fins a l’1 d'octubre, principalment al llarg de l'eix que va des de la platja de Ereaga al Port Vell. El centre d'Algorta acollirà les exposicions a les sales. Hi ha una vintena d'exposicions que giren al voltant del tema de la present edició -Transiciones- i reuniran l'obra de prestigiosos autors i de joves apostes provinents de països com Itàlia, Mèxic, Equador, Japó, Holanda, Bèlgica, l'Iran o Suïssa. En ple Brexit britànic, cal assenyalar que aquesta edició comptarà amb una destacada presència d'autors del Regne Unit.

GetxoPhoto s’inaugura el 30 d’agost i les exposicions es poden veure fins a l’1 d’octubre. La setmana d’obertura, del 30 d’agost a al 3 de setembre, concerta el major nombre d’inauguracions i activitats.
Natàlia Lloreta

Natàlia Lloreta Pané (El Talladell, L’Urgell, 1979) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (2002) i Postgrau en Creació Publicitària (URL, 2003) i Vídeo Digital (IUA, UPF, 2007). Des de 2020 ocupa la plaça de directora executiva de la Fira de Teatre al Carrer de de Tàrrega. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat sempre entre la comunicació –creació de continguts editorials i audiovisuals, storytelling i documentació– i la gestió cultural –producció, coordinació d’equips i disseny de projectes–. Entre altres, l’any 2014 va fundar amb els eu soci Jesús Vilamajó, el festival Embarrat de Tàrrega dedicat a la creació contemporània. 

Reivindica el seu origen rural i creu en la Cultura com a eina imprescindible de transformació social. Quan posa música és Call me Lloreta i quan recita forma part del Col·lectiu de Resistència Poesia Estripada. 

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021