FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Banyoles a la llum dels JJOO'92" a la Fundació Lluís Coromina

bonart banyoles - 07/08/17
LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1La-Galeria-201602-recurs
L'exposició Banyoles a la llum dels JJOO'92, ubicada a la Fundació Lluís Coromina - Espai Eat Art de Banyoles ha rebut aquest la visita de Pere Vila, president de la Diputació de Girona i alcalde de Llançà, acompanyat per Miquel Noguer, alcalde de Banyoles i vicepresident de la Diputació de Girona, i Ricard Planas, director de la Fundació Lluís Coromina. L'exposició relata la transformació de Banyoles i la comarca després de ser designada subseu olímpica de rem dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. El màxim responsable de l'entitat supramunicipal, Pere Vila ha destacat "la transformació històrica que els jocs olímpics van suposar per Banyoles i per tot el Pla de l'Estany" i ha afegit: "Banyoles com Barcelona van ser els dos espais on l'esdeveniment va estar al servei de la ciutat i no a l'inrevés". Els dos màxims responsables de la Diputació també han destacat la tasca del curador de l'exposició Joan Solana, del dissenyador de la mostra, Lluís Pau, així com de la resta de l'equip que ho ha fet possible, Pere Duran, Eva Collell, Xavier Pérez i Pere Álvaro. La Diputació ha estat una de les màximes promotores d'aquesta exposició, que també ha disposat de la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i del grup AE (agrienergia). En aquests moments també s'està posant en relleu la possibilitat d'itinerar aquesta mostra a Barcelona i elaborar un llibre que recopili passat, present i futur de Banyoles.
L'exposició, que posa de manifest les intervencions ecològiques, paisatgístiques, urbanes i socials que va patir Banyoles i comarca durant la preparació per acollir les proves olímpiques, a partir del 1989, es podrà visitar fins al 30 de setembre.
La Fundació Lluís Coromina, constituïda per l'empresari Lluís Coromina Isern l'any 2007, desenvolupa activitats en l'àmbit de les arts, de l'atenció a les persones i de la preservació de la natura i els animals i de l'entorn paisatgístic. La Fundació té tres seus: Espai Eat Art i El Puntal – laboratori de les arts a Banyoles i el centre d'acollida temporal d'animals La Perpinyana a Porqueres.

A les imatges, visita de Pere Vila acompanyat de Miguel Noguer i Ricard Planas (Fotos Pere Duran).

Et poden
Interessar
...

728x90