FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Prudenci Bertrana, pintor" al Museu d'Art de Girona

bonart girona - 29/08/17
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWLa-Galeria-201602-recurs
“Prudenci Bertrana, pintor” es pot veure al Museu d’Art de Girona de l’1 de maig a l’1 d’octubre del 2017.

El Museu d’Art de Girona reivindica amb la mostra Prudenci Bertrana, pintor la faceta menys coneguda del cèlebre autor  (Tordera, 1867-Barcelona, 1941). A través de més de seixanta pintures, de les quals prop de quaranta obres són del Museu, la mostra ens ajuda a conèixer i aprofundir en la vessant artística de Bertrana. Paisatges, retrats, i una seixantena de dibuixos a llapis i carbó –retrats, apunts i esbossos–, alguns dels quals són inèdits, estan acompanyats per una selecció de cites de l’autor.
Pintor abans que escriptor, Bertrana es va aplicar a aquesta disciplina durant la seva joventut i hi va tornar durant la seva vellesa.
L’exposició, comissariada i produïda des del Museu d’Art de Girona, s’ha precedit d’un intens treball de recerca a cura de la historiadora de l’art Cristina Ribot. Aquest procés ha donat com a fruit la localització de 36 obres inèdites de l’artista, entre dibuixos i pintures, que es trobaven en col·leccions privades.
Pintura, dibuix i text permeten traçar un itinerari vital de l’autor que mai va abandonar del tot la passió per pintar. La pintura esdevé un testimoniatge de la seva vida, de les seves incerteses, temptejos i, finalment, del seu alliberament a través de l’art.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1