728x90

Exposicions

El Museu de la Garrotxa inaugura "Al Taller de Josep Clarà. Els guixos d’un escultor irrepetible"

El Museu de la Garrotxa inaugura \
bonart olot - 29/08/17

La Sala Oberta i a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa inauguren el 2 de setembre una exposició dedicada a Josep Clarà: Al Taller de Josep Clarà. Els guixos d’un escultor irrepetible. L'exposició es podrà visitar fins el 19 de novembre del 2017.

L’exposició se centra en la figura i l’obra de l’escultor olotí Josep Clarà i Ayats, un dels artistes catalans més destacats de la primera meitat del segle XX, i una de les figures amb més projecció internacional de la seva generació. La mostra planteja dos fils conductors: un centrat en l’obra de l’artista, i un segon sobre el procés de creació de l’escultura.

Pel que fa a l’obra, l’exposició fa un recorregut per la trajectòria artística de l’escultor amb peces que van des dels seus inicis a Olot fins als darrers projectes, passant per l’escultura de caràcter monumental. Hi consten obres ben conegudes, com Deessa, Maternitat o Puixança, i d’altres com Èxtasi o Jesús, que sorprenen per la seva força i poètica.

D’altra banda, l’exposició vol apropar al públic les singularitats del treball d’un escultor de categoria com és Clarà, a través de diverses obres que expliquen els processos de creació. És per això que la major part de les peces exposades són guixos, un material poc comú en les mostres d’art però molt important en la pràctica de l’escultura, ja que s’utilitza en els processos tècnics i creatius.

A24-Bonart-300x300-01banners-CAT-03-180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88