0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

"Un autoretrat i altres móns onírics", dedicada a Joan Ponç a Art en Brut Gallery

\
bonart girona - 31/08/17

Art en Brut Gallery presenta, de l'1 al 30 de setembre, l’exposició Un autoretrat i altres móns onírics, dedicada a Joan Ponç i Bonet. L'exposició fa un breu recorregut al seu imaginari pictòric partint d’una peça excepcional: Un "autoretrat", que va ser exposat per primer cop a la Sala de Arte de Bilbao l’any 1947.

Acompanyen la mostra altres originals, gravats, litografies, llibres il·lustrats d’en J.V Foix o Goytisolo i catàlegs que enceten l’univers màgic i simbòlic que Ponç dibuixava. La mostra inclou peces seleccionades on destaquen la rellevància que Ponç donava a la figura aïllada: busts, cares de perfil i de front, retrats de mig cos i cos sencer que li permetien indagar en la observació del cos humà i el subconcient.

El món oníric que navega pel subconcient de l’artista el va anar construint amb criatures que formen part, d’una banda de la tradició popular com ara les bruixes i d’altra banda, del primitivisme feudal d’on extreu els humanoides i monstres híbrids.

De la mà del poeta J.V Foix, el pintor hauria descobert el surrealisme i per tant se li va obrir el “camí d’expressió que anava més enllà del coneixement racional” amb un llenguatge que es caracteritza per anar ‘a contracorrent’ i per construir en llibertat el seu propi món oníric.

L’excel·lència i minuciositat de Joan Ponç com a dibuixant són trets inqüestionables que com molt bé el definia J.V Foix: “No és un artista sino un investigador plàstic i artesà laboriós”.

canal-mnactec-180-180Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal