Expo Josep Coll 2022 baner

Notícies

Manifest d'Art Barcelona

bonart barcelona - 24/04/20
Impremta Pages - banner-180x178BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180
"Com bé sabeu, les galeries d'art hem hagut de tancar les portes dels nostres espais, i gairebé totes hem hagut de cancel·lar o ajornar indefinidament les nostres exposicions, inauguracions i d'altres tipus d'esdeveniments. Alhora, totes les fires d'art a nivell nacional i internacional en les que teníem previst participar han estat ajornades o anul·lades. Això té com a resultat una pèrdua d'ingressos molt important que afecta la nostra pervivència, i que ho continuarà fent de manera sostinguda fins que la pandèmia s'hagi estabilitzat.

Les galeries som espais oberts al públic que amb les nostres programacions contribuïm de forma important -i gratuïta- a l'enriquiment de l'art i la cultura de la nostra ciutat, i del nostre país. Som els primers llocs on es mostra el treball de les i els artistes, els acompanyem en la seva producció, i situem el seu treball en el context internacional. Les galeries som l'estructura que vertebra un veritable ecosistema artístic, som font de recursos i coneixement, i exercim d'enllaç entre l'artista, el col·leccionista i el museu.

La major part de les vendes generades per les galeries es fa en el sector privat, és a dir, petits col·leccionistes i aficionats a l'art que s'acosten als nostres espais per gaudir de les exposicions, aprendre noves formes d'art i en definitiva, viure l'experiència transformadora de l'art en primera mà. És gràcies a tots aquests amants de l'art que les galeries i els artistes ens guanyem la vida i podem seguir fent la nostra feina: oferint continguts especialitzats en el nostre entorn immediat.

Per tant, en aquesta situació d'extrema urgència en la qual ens trobem avui necessitem saber que continuem comptant amb el vostre suport: el de les col·leccions públiques, corporatives i el dels col·leccionistes particulars.

Per això us demanem dues coses:
1. Que a l'hora d'adquirir obra, ho feu a les galeries catalanes, com a acte de responsabilitat respecte al nostre context artístic, de la mateixa manera que apliquem el concepte de "km 0" en altre tipus de mercats.
2. Que donades les circumstàncies extraordinàries actuals, que han accentuat la situació de crisis del nostre sector, compreu "ara" en la mesura que us sigui possible.
Ens necessitem.

Moltes gràcies,

Art Barcelona – associació de galeries".

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1