FCC-Segell-banner4
La segona sèrie d’IVAM shots destaca obres de dones artistes de la col·lecció

Notícies

La segona sèrie d’IVAM shots destaca obres de dones artistes de la col·lecció

bonart valència - 27/04/20
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014La-Galeria-201602-recurs
L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) presenta una nova selecció d'algunes de les obres més rellevants de la Col·lecció del museu realitzades per dones artistes. Es tracta de la segona sèrie d’IVAM Shots, una iniciativa en què els propis comissaris i conservadors trien una obra icònica, en aquest cas creada per una dona, i la comenten en 100 paraules a través de la pàgina web del museu .

La Col·lecció de l'IVAM compta amb peces de 284 dones que representen un percentatge de l'14%. El compromís del museu amb la visibilització de les dones es manifesta no només en la seva línia expositiva, sinó en una política d'adquisició d'obres d'art que pretén augmentar la presència de creadores en la col·lecció i reduir la bretxa de gènere existent.

Entre les obres que conformen aquesta selecció femenina dels IVAM Shots s'hi inclou, per exemple, Rock 'n' Roll 70 (2015) de la britànica Gillian Wearing (Birmingham, 1963), en la qual reflexiona sobre la identitat personal i la seva percepció -en aquest cas la de la pròpia artista- i sobre les transformacions en l'aparença de l'ésser humà produïdes pel pas de el temps, però també per les circumstàncies vitals. Els conservadors de l'IVAM també han triat un foto-llibre de Margaret Bourke-White (Nova York, 1904 - Stamford, EUA, 1971), la primera fotògrafa estrangera que la Unió Soviètica va autoritzar per retratar la gesta del Primer Pla Quinquennal estalinista. Una de les imatges potser més fascinants de segle XX mostra a aquesta artista a la part alta de l'edifici Chrysler preparant-se per fotografiar la ciutat de Nova York enfilada a una de les seves gàrgoles metàl·liques, una metàfora de el nou model de dona que aquesta intrèpida autora va encarnar com poques en la seva època.

Mitjançant el projecte IVAM Shots englobat en el programa #IVAMdesdecasa, el museu pretén apropar la Col·lecció del museu als usuaris a través de la seva pàgina web i difondre el valor dels seus fons, un patrimoni de més de 12.000 obres d'art que atresora fruit de contínues adquisicions i donacions des que va obrir les portes l'any 1989.

A la imatge, obra de la britànica Gillian Wearing. 

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura