banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"Fragments per a l'eternitat" a la Fundació Xirivella Soriano

bonart valència - 04/10/17
Banner300x300BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180
La Fundació Xirivella Soriano presenta l'exposició Fragments per a l'eternitat. Poètiques entorn de la ruïna", que s'inaugura el 6 d'octubre a la seu de l'organització i es podrà visitar fins al 14 de gener.

La mostra reuneix els treballs d'una sèrie d'artistes que reflexionen sobre la ruïna i sufunción històrica, social i crítica. Un fil conductor que ofereix la mirada àmplia, personal i enconstante evolució d'un grup de creadors que s'aproximen al passat des de múltiples expressions, totes vàlides per establir un diàleg sobre les seves inquietuds, preocupacions i experiències vitals; retalls que teixeixen un imaginari ple de matisos.

Lida Abdul, David Bestué, Bleda i Rosa (Premi Nacional de Fotografia 2008), Carmen Calvo (Premi Nacional d'Arts Plàstiques 2013), Óscar Carrasco, Antonio Fernández Alvira, Patricia Gómez i M. Jesús González, Mª José Planells i Anna Talens comparteixen amb el espectadorsu ideal de ruïna com a recurs artístic.Fragments per a l'eternitat que utilitzen el videoart, l'escultura, els recursos plàstics o la fotografia com a mitjans d'expressió; que perviertenlos materials per assolir noves realitats sensibles al canvi i recreen espais que ja noserán com van ser, però permeten una perspectiva sobre el pas del temps, sobre la memòria.

Les converses que mantenen aquests artistes entre el passat i el present situen a l'espectador, per exemple, com a testimoni de la devastació i la tragèdia que suposa una guerra com la de l'Afganistan. També sobre el que queda d'espais oblidats, abandonats, sense vida; o de descobrir elements ocults dels paisatges, dels edificis, dels records.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura