banner-elscatala-817x88px
\'Les galeries d\'art obrim dilluns 11 de maig!\'

Notícies

'Les galeries d'art obrim dilluns 11 de maig!'

bonart barcelona - 05/05/20
La-Galeria-201602-recurs220317_Verdu_Bonart-180x180
El Gremi de galeries d'art de Catalunya ens fa arribar aquesta nota:

"El dia 11 de maig, les galeries d'art podrem obrir de nou els nostres espais, seguint les mesures higiènico-sanitàries necessàries, després de dos mesos tancats per la crisi del Covid-19. És el moment de fer una reflexió d'allò que el públic troba als nostres espais i l'esforç que implica com a galeristes.

Més enllà del fet que treballem amb l'art i la cultura, som comerç, comprem i venem obres d'art.  Amb l'objectiu d'arribar a nous públics, tenim obert el màxim d'hores perquè es puguin gaudir les nostres exposicions, presencialment, alhora que necessitem que tot aquest esforç es tradueixi en resultats econòmics.

Renovem les nostres exposicions tot sovint, amb el que comporta de despeses fixes, satisfer els artistes implicats, l'edició del catàleg i altre tipus de difusió, on-line o no. L'objectiu final és que tota aquesta feina es tradueixi en vendes, però sovint ens n'oblidem i per diverses raons apostem per exposicions sota altres paràmetres de caire més emocional. Fem així una feina pròpia de fundacions i museus públics. Lamentablement, aquesta labor altruista que en altre temps ens podíem permetre, en l'actual situació econòmica, crítica per a tots, serà més difícil quan no impossible. És per això que necessitem el suport, tant de les administracions públiques i privades com dels ciutadans que estimen l'art.

Sabem que no som un producte de primera necessitat, tot i que aquesta crisi, amb el confinament, ens ha ofert un nou paradigma que hem de saber aprofitar. Tancats i aïllats, nosaltres i tots els amants de la cultura hem vist la importància que tenen la literatura, el cinema... i també l'art per generar benestar en les nostres vides. La cultura ha estat i és més necessària que mai!

En la nostra labor diària, els galeristes eduquem. Per poder fer-ho, el món virtual és important, però no suficient; serveix per seduir l'espectador, però queda curt per a les nostres expectatives, tal com sabem que una exposició virtual mai ofereix la riquesa als sentits que contemplar les obres originals en una galeria.

Aquests dos mesos, ha canviat  la manera de relacionar-nos, deixant rere nostre una ciutat buida. Tancats a les cases, els artistes han reflectit a les seves obres les angoixes i pors que han patit, seves i de tots. Ara, la nostra obligació és mostrar-ho, sent l'eina vehicular entre els artistes i el públic. És la nostra aportació a les Arts Visuals, generant sinergies junt amb comissaris, col·leccionistes, crítics...

Ens hem mantingut a distància durant dos mesos, però ara ja toca estar al carrers, prop uns dels altres. No per això deixarem d'estar a les xarxes socials, que ens han ajudat a no perdre el contacte. Podeu continuar seguint-nos per aquesta via i des d'allà apropar-vos a les nostres galeries. Us n'anirem informant!"

Et poden
Interessar
...

817x68