Visites Palau Moja_1280x150

Notícies

Presentació del llibre "La Muga" de Joan Carreres

Presentació del llibre \
bonart albanyà - 25/10/17
El proper  28 d'octubre, a les 18:30 hores, a La Sala d'Albanyà, tindrà lloc la presentació del llibre La Muga de Joan Carreres.

Amb aquest llibre, amb pròleg del conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, presentem una visió completa global i exhaustiva del recorregut del riu Muga des de diferents vessants (geogràfica, paisatgística, natural, mediambiental, històrica, patrimonial...) que, alhora, serveix com a fil conductor per fer un repàs de tots els pobles pels quals transcorre el riu empordanès per excel·lència, que neix a la Catalunya Nord.

Amb textos rigorosos i ben documentats i més de 300 fotografies donen una visió completa i intensiva dels diferents indrets per on circula la Muga. Per a realitzar aquest recerca i aquesta visió completes i exhaustives de la Muga, l’autor ha fet, durant els darrers anys, incomptables sortides, incursions, excursions i fotografies a tots els racons del seu meravellós recorregut. Ho ha fet en les diverses i diferents estacions i condicions climatològiques, per a donar una visió encara més completa i fidel, precisament.

Per complementar aquesta recerca sobre el terreny, ho ha ampliat i complementat parlant amb els estadants (antics i actuals) de pobles, veïnats i masos, que han aportat nombroses, imprescindibles i valuoses dades i informacions. I, finalment, diversos entesos i estudiosos que han participat amb les seves preuades i desinteressades col·laboracions sobre diferents temes concrets de la Muga per acabar de donar forma, estructura i cos al llibre. Sense tots ells, sense la seva paciència i les seves aportacions, aquestes pàgines no haurien estat possibles.

La conjuminació del text, la fotografia i el dibuix han unit les seves disciplines artístiques per tal d’oferir una proposta literària i gràfica que desemboca en un llenguatge que s’harmonitza i complementa per proposar una coherent unitat expressiva.

A aquest acte hi participarà:

Joan Fàbregas, alcalde d’Albanyà
Carles B. Gorbs, periodista i editor
Josep Estarriola, pintor, autor dels dibuixos del llibre
Joan Anton Abellan, president del Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles i col·laborador del llibre
Josep Vilar, cap del Cos d'Agents Rurals de la Garrotxa i col·laborador del llibre
Joan Carreres, escriptor, fotògraf i autor i coordinador del llibre

A la imatge, portada del llibre.
180x180CATthumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...