BannerFCC_Bonart

Notícies

Barcelona destina 2,5M€ a les col·leccions dels museus municipals

Impremta Pages - banner-180x178marta-sentis-bonart-180x180
bonart - barcelona - 20/11/17
La Direcció d’Història, Memòria i Patrimoni de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) posa en marxa el Pla de millora del coneixement de les col·leccions de béns mobles municipals. Amb aquest nou projecte es pretén conèixer el volum quantificat de les col·leccions que actualment existeixen als museus municipals, i d’aquesta manera, poder planificar programes i projectes futurs dels centres patrimonials que custodien aquestes col·leccions.

El principal objectiu del pla és registrar i inventariar les col·leccions existents en la seva totalitat, i d’aquesta manera, completar-ne la seva documentació per possibilitar la seva projecció pública, ja sigui a través d’exposicions, de programes públics o la publicació de catàlegs en línia. També el projecte permetrà potenciar la dimensió educativa dels mateixos centres patrimonials amb activitats escolars, de lleure, o projectes de proximitat, a més de generar projectes d’investigació i recerca, com també xarxes de col·laboració local i internacional.

La posada en marxa del Pla de millora del coneixement de les col·leccions suposarà un impuls important per als museus amb col·leccions municipals, ja que promourà una millora destacada en totes les seves àrees de treball: l’adquisició de peces i la seva oportuna conservació preventiva; la identificació, documentació, coneixement i estudi de les seves col·leccions; així com en la seva difusió per fer accessibles aquestes col·leccions al públic.

Els museus inclosos en el projecte són el Museu Frederic Marès, el Museu del Disseny de Barcelona, el Museu Etnològic i de Cultures del Món, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, el Museu d’Història de Barcelona-MUHBA i el Museu de la Música, tots ells centres que custodien col·leccions municipals.

El Pla de millora del coneixement de les col·leccions, amb un pressupost total de 2.618.000€, preveu completar prop de 240.000 registres de les col·leccions municipals existents i té previst un calendari d’actuació comprès en el període entre el 2018 i el 2025.

Et poden
Interessar
...