M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
\

Exposicions

"L'espai dels somnis" a la Galeria Mayoral

bonart barcelona - 12/12/17
Eude, genericLa-Galeria-201602-recurs
“L’espai dels somnis” es pot veure a la Galeria Mayoral fins al 5 de gener del 2018.
La galeria Mayoral presenta L’espai dels somnis, una exposició comissariada per Vicenç Altaió que pren el món oníric dels artistes com a fil conductor. La mostra es pregunta com interpreten els somnis els artistes, en quin grau són rellevants per a la seva obra, quantes maneres distintes hi ha de portar el somni o els somnis a les arts. L’espai dels somnis ens proposa endinsar-nos en el món dels somnis, un element essencial en la dimensió humana, tal com han reflectit els grans escriptors, filòsofs i científics al llarg de la història. “L’exploració comença amb el canvi de paradigma artístic que es va dur a terme després de la Primera Guerra Mundial. Dadà, nascut a les barricades de l’art contestatari, al cabaret, en el submón popular i grotesc, s’encarà amb violència i joc arbitrari contra la regla dels bons costums.
La realitat representada no podrà ser mai més harmònica, ni portar a l’engany, i l’art, descregut dels grans valors, desertava de l’acadèmia i del cànon”, explica Vicenç Altaió.
La mostra reivindica la importància del somni com a constructor del llenguatge artístic del segle XX per explorar la consciència visual de l’inconscient i per a aquesta finalitat aplega el treball de grans mestres de l’art com ara Dalí, Chevalier, Picasso, Miró, Magritte, Calder, Domínguez, Chagall, Tàpies, Duchamp, Hamilton, Ponç i Brossa.

A la imatge, El vol de l'Alosa. Miró.

Et poden
Interessar
...