FCC-Segell-banner4
La Fundació Sunyol exposa \

Exposicions

La Fundació Sunyol exposa "Fernando Vijande. Retrat: 1971-1986"

bonart barcelona - 13/12/17
Eude, genericLa-Galeria-201602-recurs
“Fernando Vijande. Retrat: 1971-1986” es pot veure a la Fundació Sunyol de Barcelona fins al 10 de març del 2018.
La Fundació Sunyol presenta la seva gran aposta expositiva del 2017 i ho fa homenatjant una de les figures clau del galerisme: Fernando Vijande. Gran impulsor dels moviments més avantguardistes, Vijande va consolidar i visibilitzar l’obra de tots aquells que van exposar des dels inicis dels 70 fins al 1986, any de la seva mort, tant a la galeria Vandrés com, posteriorment, a la galeria Vijande. De fet, fou l’artífex que Andy Warhol presentés el seu treball a la galeria Vijande l’any 1982.
L’exposició New Images from Spain, realitzada l’any 1980 al Guggenheim de Nova York, va ser la seva consagració com a marxant i galerista en l’àmbit internacional, i va ajudar a donar visibilitat internacional a tots aquells creadors que Vijande promovia.
L’exposició reuneix obres de 51 artistes exposades a les galeries Vandrés i Vijande. Alguns dels artistes que participen en aquest homenatge van adquirir reconeixement internacional durant el període viscut a les galeries Vandrés i Vijande, entre els quals trobem Juan Bordes, Carmen Calvo, Joan Hernández Pijuan, Nino Longobardi, entre d’altres. Fernando Vijande també va exposar artistes internacionals com per exemple Robert Smith, Robert Mapplethorpe o Andy Warhol, les obres dels quals també podrem trobar a la mostra.

A la imatge, d’esquerra a dreta: Bob Smith, Rafael Cidoncha, Guillermo Pérez Villalta, Pablo Vijande, Daniela Tirkin, Gloria Kirby, Darío Villalba i Fernando Vijande. Imatge d’arxiu, 1976.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells