FCC-Segell-banner4
Es presenta la programació de la Casa de Cultura Les Bernardes del 2018

Notícies

Es presenta la programació de la Casa de Cultura Les Bernardes del 2018

bonart salt - 14/12/17
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Baner_ProustMarsans_Bonart_360x356
La Casa de Cultura Les Bernardes de Salt ha presentat la seva programació del 2018.
Segons la seva gestora artística i cultural, comissària i crítica d'art, Laura Cornejo, Les Bernardes presenta per als seus quatre espais expositius - la Sala Vestíbul, la Sala 29m2, la Sala Photo i la Sala Sant Jordi, un Cicle d'exposicions per al 2018 "basat en la idea de marge com a espai d'oportunitats, com a lloc físic i mental on tot pot passar". Segons Cornejo l'objectiu principal és el d'oferir una experiència de l'art que englobi qualitat estètica i pensament crític sobre el nostre temps, amb artistes de procedències i trajectòries diverses, però amb la singularitat i la qualitat com a denominadors comuns.
El cicle s'organitzarà en blocs temàtics, per bé que cada bloc es compon amb diferents exposicions que poden ser visitades en conjunt amb la resta o de forma individual.
Pel bloc febrer-març, el tema serà una reflexió al voltant de la dicotomia del visible i el no visible, o sobre una realitat que existeix més enllà de les aparences i que les imatges de l'art intenten copçar (del 9 de febrer al 31 de març de 2018). La inauguració serà el divendres 9 de febrer a les 19.30 hores. Els artistes que participaran en aquest bloc són: Pol Gorezje, David Salcedo, i Tatiana Abellán.
El bloc abril-maig, es farà un homenatge a les avantguardes artístiques del segle XX per part d'uns artistes plàstics vinculats al món del cinema (del 13 d'abril al 31 de maig del 2018). La inaguració serà el divendres, 13 d'abril de 2018 a les 19:30 hores. Els artistes seran Albert Madaula, Rossy de Palma, Remedios Varo i Marta Sureda.
I pel bloc juny-juliol, es tractarà el món de la infància a través de la mirada adulta de l'artista (del 8 de juny al 29 de juliol de 2018) i la inauguració serà el divendres 8 de juny de 2018 a les 19:30 hores.
L'exposició més rellevant d'enguany serà la de Jaume Xifra (1.934-2.014), titulada "Home-Natura-Realitat" que s'inaugurarà el 14 de setembre a les 19:30 hores a la Sala de Bernades i que estarà comissariada per Pilar Parcerisas.
En aquesta mostra es planteja per primera vegada una visió retrospectiva de la contribució de l'artista a l'art contemporani. Xifra, que ha estat un dels artistes més singulars que ha donat Catalunya en maridatge amb la cultura francesa, va néixer a Salt el 1.934 i va morir a París el 2.014. Aquest "artista saltenc de París", ha estat un gran creador i gran pedagog. És el primer dels artistes de la generació conceptual catalana dels anys 60 que emigrà a França en plena dictadura. A casa nostra era conegut per formar part del grup dels artistes catalans de París de l'any 60 i 70, pel seu treball sobre l'objecte, les accions rituals i el projecte Scanning. La proposta creativa de Xifra és per naturalesa provocadora i, d'una banda, conté un esperit lúdic i d'una altra un reflex poètic. Aquesta mostra vol ser un homenatge i alhora una plataforma de difusió i d'interpretació del seu treball en clau antològica i alhora fer valdre la donació de la família de Jaume Xifra a la col·lecció patrimonial del municipi de Salt i als col·leccionistes que li feren costat. La mostra es podrà visitar fins al 29 de desembre del 2018.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura