Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Notícies

Pati Baztán tanca el 12+1 de L’Hospitalet amb una enorme brotxada

Pati Baztán tanca el 12+1 de L’Hospitalet amb una enorme brotxada
bonart l'hospitalet de llobregat - 14/12/17
L'artista Pati Baztán és l’encarregada de tancar el Projecte 12+1 d’aquest 2017 a L’Hospitalet de Llobregat, amb un mural que conté una taca de grans dimensions, de 10 per 5 metres, negra sobre fons blanc que emula el rastre d’una brotxa gegant. Tal com afirma l’artista “la meva intenció és fer com si un pintor amb una brotxa molt gran hagués passat per aquí però a mig mur, cansat o bé perquè ha trobat alguna cosa millor a fer, ha plegat i ha deixat la feina sense acabar. Crec que L’Hospitalet és una ciutat amb molta informació tant temàtica com cromàtica i per això que he cregut interessant fer aquí quelcom més sobri”.

El Projecte 12+1 és una iniciativa de Controno Urbano, una fundació de la mateixa ciutat que té la missió d’estudiar, promoure i conservar l’art urbà així com d’accelerar-lo a la societat mitjançant accions de creativitat urbana. Aquesta iniciativa, que clou la seva segona edició amb aquest mural de Baztán, neix a partir d’una convocatòria pública organitzada conjuntament amb el grup Memora i l’Ajuntament de L’Hospitalet. Tant Baztán com la resta d’11 artistes participants d’aquesta segona edició, han estat seleccionats d'entre més d'un centenar de propostes i al llarg de 2017, aquests dotze artistes, un cada mes, han realitzat una intervenció al mur de l’exterior de la parada de metro de Torrassa. A més, al finalitzar l’any, es realitzarà una exposició col·lectiva amb obres d'estudi dels dotze participants al centre d'art Tecla Sala.

Pati Baztán va estudiar arquitectura però es dedica íntegrament a la pintura des de fa dos anys. Baztán busca cada vegada formats més grans i el seu estil es reconeix per les seves taques abstractes d'impacte emocional desproveïdes de raó, més a prop de l’instint o de la intuïció que de l’art intel·lectual. Entre les seves obres, cal destacar la intervenció que ha realitzat a l’espai professional de FiraTàrrega durant dos anys consecutius, transformant l’antic mercat en una sala de festes gràcies a una pintura de més de 500m2 sobre tela que folra sostre i parets.

El mural del Projecte 12+1 es pot visitar fins al 31 de desembre al mur de davant la sortida del metro de Torrassa de la línia vermella. A més, fins al 20 de desembre resta oberta la convocatòria per a l’edició 2018 del Projecte 12+1.

A la imatge, l'artista Pati Baztán acabant el mural. Foto de Manu da Costa.
180x180 px Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)

Et poden
Interessar
...