FCC-Segell-banner4
El Museu Agbar de les Aigües inaugura \

Exposicions

El Museu Agbar de les Aigües inaugura "Espais recobrats"

bonart cornellà de llobregat - 16/01/18
180x180Nial nou-180x178
El 18 de gener a les 19 h. s'inaugura al Museu Agbar de les Aigües l'exposició Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català, coproduïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).


El projecte iniciat l’any 2014 amb la publicació del llibre Espais recobrats, editat pel mNACTEC i obra de Ferran Pont i Teresa Llordés, té ara continuïtat amb aquesta exposició itinerant que té per objectiu divulgar la feina feta en el camp de la recuperació del patrimoni industrial a Catalunya.


L’exposició reivindica els valors artístics, històrics i paisatgístics de l’arquitectura industrial i presenta exemples de reinvenció en aquest camp, com la reconversió d’antigues fàbriques en museus, escoles, biblioteques o comerços. S’hi presenta un repertori ampli de les formes d’abordar les intervencions de reutilització del patrimoni, que van des d’intervencions de gran transformació fins aquelles de caràcter minimalista en les quals es posa l'accent en el manteniment del paisatge industrial. La fotografia històrica de finals del segle XIX i principis del XX té un paper rellevant al llarg de l'exposició. Aquestes imatges, fruit d’un treball de recerca en diversos arxius, permeten contemplar els edificis en el seu ús original i mostren com han canviat els contextos urbans d’aquestes edificacions.


L'exposició es podrà visitar a Cornellà de Llobregat fins al 18 de febrer, i després itinerarà per molts d'aquests espais recobrats del territori.
Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat