FCC-Segell-banner4
El Museu Palau Solterra estrena quatre noves exposicions

Exposicions

El Museu Palau Solterra estrena quatre noves exposicions

bonart torroella de montgrí - 20/01/18
Nial nou-180x178Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2
La Fundació Vila Casas presenta quatre noves exposicions al Museu Palau Solterra, Carrer de l'Església 10 de Torroella de Montgrí, dedicades a Eugeni Forcano, Jordi Belver i Daniel Giralt-Miracle, Josep Maria Compte i Anne Roig Les mostres s'inauguraran el dissabte 27 de gener de 2018 a les 19.30 h i es podran visitar fins al 20 de maig de 2018.

Eugeni Forcano. "La vida atrapada al vol"

Eugeni Forcano (Barcelona, 1926) és un dels fotògrafs més destacats de la Barcelona dels anys 60 i 70 del segle passat, la que coincideix amb l’arribada del turisme, l’expansió urbana, la generalització de l’automòbil i la fi d’un cicle vinculat a vells costums i tradicions. Amb un llenguatge propi i innovador, Forcano ens remet a un humanisme profund que es mescla amb un sentit de l’humor irònic que retrata una societat viva i sincera, que es mou sense complexos davant la càmera.

La mostra aplega tres de les sèries més destacades del fotògraf. La primera, “La vida atrapada al vol”, concebuda a peu de carrer, reuneix fotografia documental i social, i dona nom a l’exposició. Paral·lelament, “Provocar l’atzar a través de la llum” aplega una sèrie de treballs experimentals on l’atzar i els procediments analògics es manipulen fins a crear unes imatges estèticament properes a l’art abstracte. Finalment, amb la sèrie “De la realitat al somni”, utilitzant color com en l’anterior sèrie, l’artista proposa un joc d’elements i figures que remeten a un cert onirisme amb reminiscències surrealistes i on l’artista situa la fotografia en un estadi atípic, gairebé premonitori del que, anys més tard, permetrien les tècniques digitals. Aquesta exposició ha estat comissariada per Salvador Munrabà i Anna Llopis.

Jordi Belver i Daniel Giralt-Miracle. "Mirada i gest. 35 artistes"

El fotògraf Jordi Belver (Barcelona, 1950) i el crític d'art Daniel Giralt-Miracle (Barcelona, 1944) esdevenen imatge i mirada en una mostra que recull la psicologia de trenta-cinc creadors. A partir d'una sèrie de retrats elaborats entre la dècada dels 70 i la primera dècada de 2000, ambdós creadors -l'un des de la paraula i l'altre des del visor- copsen la intuïció del gest. En aquest sentit, Glòria Bosch, directora d'art de la Fundació, apunta com tots dos, amb les seves eines, transformen la mirada en gest.
(Aquesta mostra es va inaugurar el 17 de juny de 2017 i s'ha prorrogat fins al 20 de maig de 2018).

Josep Maria Compte. Diàlegs amb la col·lecció: "Petits relats"

La nova edició del cicle “Diàlegs amb la col·lecció” recull un exercici de recerca d’afinitats plàstiques entre 81 obres d’art objectual de l’artista Josep M. Compte i l’obra del fons "El lago" del fotògraf Miguel Cabezas (Irun, 1975).

Mitjançant aquests diàlegs es pretén donar una nova mirada al fons de la col·lecció establint nous punts de contacte entre diversos autors, sigui per afinitat o per diferència. En aquesta ocasió, a partir de l’obra "El lago" de Miguel Cabezas —guanyadora d’un accèssit en la penúltima edició del Premi de Fotografia—, Josep M. Compte ens proposa un conjunt de petits relats que es desprenen de cadascuna de les nou sèries presentades que s’integren a l’espai com un mural contraposat a l’obra enigmàtica de Cabezas.

Anne Roig. "L'artista del fons"

Anne Roig (Barcelona, 1988) és la nova protagonista del cicle expositiu “L’artista del fons”. En aquesta ocasió, la jove fotògrafa ens presenta una conjunció entre arquitectura geomètrica i humanitat orgànica.
Especialitzada en fotografia de moda i influenciada pels seus estudis de disseny gràfic, se centra en l’estètica de la imatge cuidant-ne tots els detalls. Així, ens presenta composicions equilibrades, principalment triangulars, on el pes de la fotografia el suporta un cos humà recargolat.

Mitjançant la nuesa i l’anonimat del subjecte, Roig sembla que ens parli de la identitat a través de la poètica, citant conceptes com la llibertat, la identitat, la repressió i la transformació del cos per tal d’arribar a l’alliberació completa.

A la imatge, obres d'Eugeni Forcano.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021