banner-elscatala-817x88px
La ciutat rep el llegat de Manuel M. Bosch i Puig

Notícies

La ciutat rep el llegat de Manuel M. Bosch i Puig

bonart sant feliu de guíxols - 28/01/18
BONART-180x180-Cervellsthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
La ciutat de Sant Feliu de Guíxols va realitzar el dia 27 de gener un acte institucional de reconeixement al llegat testamentari de Manuel M. Bosch i Puig (1947-2015). Temps abans de morir va fer ús de la figura dels "Hereus de confiança", Tomàs Pla, Manuel Espiau i Luis Enrique Barcala, per destinar el seu llegat.
D'acord amb això, a Sant Feliu de Guíxols s'ha fet donació d'un important llegat documental i obres d'art; un oli de Josep Albertí i un altre de Xavier Ruscalleda, així com dues escultures de ferro de Xavier Corberó.
El llegat documental de Manuel M. Bosch va a l'Arxiu Municipal, pel valor històric i cultural que té aquesta documentació per a Sant Feliu. Es tracta de documentació de dues grans famílies de Sant Feliu, Casas i Batet, amb documents notarials, partitures, correspondència i, sobretot, fotografies. Aquestes imatges, realitzades majoritàriament durant la dècada de 1920 per Antoni Casas Maury, reprodueixen escenes privades i de lleure i esdevenen un testimoni de gran bellesa i interès per a conèixer com vivien les famílies burgeses de Sant Feliu en l'època de major esplendor social i econòmic de la ciutat. Hi trobem escenes de sol i bany a la platja de Sant Pol, de l'interior del xalet Casas o de competicions esportives a la badia de Sant Feliu.
Pel que fa a les aportacions artístiques, s'ha cedit un oli sobre tela de 1977 "Cel, mar i boscúria" de Josep Albertí, molt representatiu de l'època de paleta encesa i texturada d'aquest estimadíssim pintor de casa nostra.
Una obra d'època figurativa, oli sobre tela de saca de cap a 1980 de Xavier Ruscalleda, un dels pintors empordanesos més vitalistes i significatius de l'art informalista i abstracte, que esdevindria un dels artistes locals més representatiu i avantguardista.
En l'acte que es va fer al monestir, tant l'alcalde Carles Motas com el regidor de Cultura, Jordi Vilà, van agrair en nom de la col·lectivitat el gest de la donació i van apuntar a l'alta responsabilitat i honor que suposa per Sant Feliu fer-se càrrec d'aquest llegat.
Les escultures de Corberó s'han posat a la planta 1 del Museu d'Història, visibles només d'entrar al recinte, i vora el terra de vidre que permet veure antics murs dels fonaments del Monestir.

A la imatge, els tres "hereus de confiança", acompanyats de l'alcalde i el regidor de Cultura de Sant Feliu de Guíxols, amb les escultures de Xavier Corberó al fons.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021