banner-oro-1280x150

Notícies

Els Museus de Sitges, més 123.000 visitants durant el 2017

bonart sitges - 28/01/18

Nou rècord de visitants anuals per als Museus de Sitges. Si l’any 2015, el de la reobertura del Cau Ferrat i el Museu de Maricel, es van rebre 106.392 persones –més del triple de les 30.702 del 2014–, el 2017 s’ha tancat assolint la històrica xifra de 123.372 visitants.

Aquesta inclou les visites als museus sitgetans i el conjunt d’activitats que organitza el Consorci del Patrimoni de Sitges al llarg de l’any, com ara rutes especials, sortides culturals, tallers familiars, presentacions, conferències, jornades, concerts, el nou Sitgestiu Musical o qualsevol altres tipus d’activitat. La varietat de propostes impedeix que es pugui parlar d’usuaris únics, ja que una persona que visita una exposició el mes de gener també pot apuntar-se a una sortida cultural del mes de setembre. En qualsevol cas, i partint de la base que les diferents activitats de Museus de Sitges tenen públics diferenciats, els més de 123.000 usuaris finals, encara que no es pugui determinar com a únic, cobren especial rellevància.

Això es pot apreciar, per exemple, en les 68.478 persones que l’any passat van visitar les vuit exposicions que van acollir els museus sitgetans. La més visitada va ser la de Ramon Casas (gairebé 20.000 persones, a les quals cal sumar-ne 18.000 més dels darrers mesos del 2016), seguida de ben a prop per la d’Emerencià Roig (més de 18.000) i, a més distància, per la de Joaquim Sunyer (més de 13.000) i la dedicada al Festival de Cinema Fantàstic (més de 12.000).

A nivell de museus, els que van congregar més usuaris van tornar a ser el Cau Ferrat i el Museu de Maricel, amb 15.926 visites registrades. El Palau de Maricel va aplegar-ne més de 6.000, mentre que la Fundació Stämpfli i el nou espai de Can Falç –que ha acollit temporalment productes de marxandatge de La Puntual– van sumar 1.519 i 105 visitants, respectivament.

Una de les dades significatives que deixa aquest resum anual és que el mes d’octubre es consagra com el més procliu pel que fa al nombre de visites, fins i tot per sobre dels mesos d’estiu, en què la nova proposta del Sitgestiu Musical també va aglutinar més públic que l’any anterior. Per entendre l’èxit del mes d’octubre, cal tenir present que en aquelles setmanes de tardor s’hi ajunten la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni, del Dia de l’Artista i del Festival Creative Connexions. Si a això se li sumen les activitats periòdiques dels Museus de Sitges (Peça del Mes, taller familiar i sortida cultural) i esdeveniments d’envergadura a la vila com la Festa de la Verema i el Festival de Cinema, aquesta desestacionalització exitosa dels visitants ja queda més contextualitzada.

El pòdium dels mesos més concorreguts el completen el gener i el febrer, just quan al Museu de Maricel s’hi podia visitar l’exposició commemorativa de l’Any Ramon Casas. A nivell de grups, el mes que concentra més visites col·lectives és el de maig, que manté la mateixa tendència dels dos últims anys.

Nial nou-180x178SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal