banner-elscatala-817x88px
La Biennal de Fotografia Xavier Miserachs ret homenatge a Leopoldo Pomés

Exposicions

La Biennal de Fotografia Xavier Miserachs ret homenatge a Leopoldo Pomés

bonart palafrugell - 01/07/20
BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180La-Galeria-201602-recurs
De l’1 d’agost a l’11 d’octubre se celebra a Palafrugell (Baix Empordà), l’XI edició de la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs. Conscients del moment excepcional actual, l’organització ha decidit tirar endavant aquesta nova edició motivada per dues premisses: permetre gaudir de bona fotografia en directe i garantir en tot moment la seguretat dels assistents seguint les mesures exigides per l’administració. Es tracta d’una edició excepcional en un moment excepcional.

La Biennal de Fotografia Xavier Miserachs ret homenatge a Leopoldo Pomés (Barcelona, 1931 – Girona, 2019) un any després de la seva mort, el 27 d’agost de 2019, amb una exposició inèdita i creada ex profeso, “Després de tot”. La mostra, comissariada per Karin Leiz i Juliet Pomés Leiz, amb el suport tècnic i d’arxiu d’Isabel Fàbregues, mostra prop de 100 fotografies -còpies d’època- d’una de les figures de la generació de Xavier Miserachs més inclassificables, prolífiques i polifacètiques.

L’XI Biennal de Fotografia Xavier Miserachs organitza altres 4 exposicions repartides per diferents espais de la ciutat, així com un programa d’activitats paral·leles obertes a tothom. L’edició d’enguany comptarà amb exposicions al Museu del Suro de Palafrugell, a l’Espai cultural La Bòbila, al Teatre Municipal de Palafrugell, a la Fundació Josep Pla, suma per primera vegada la Biblioteca pública i organitzarà una mostra exterior en diferents façanes d’immobles del centre de la població.

L’objectiu de la Biennal és el de donar a conèixer el treball de grans figures de la fotografia nacional i internacional, així com donar suport a l’obra de joves fotògrafs. A més, en cada edició descobreix el treball d’un fotògraf anònim de la comarca, gairebé sempre amateur, que sovint sense saber-ho ha documentat la història recent del país.

A la imatge, fragment d' "Un senyor de Barcelona" de Leopoldo Pomés.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Fons_d'Art_Banner_2022