banner-elscatala-817x88px

Notícies

Nova edició de les Beques Internacionals de la Fundació Botín

bonart santander - 20/02/18
banner-elscatala-180x180pxBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
La Fundació Botín llança una nova edició de les seves Beques Internacionals d'Arts Plàstiques i de les seves Beques de Comissariat d'Exposicions i Gestió de Museus. Es tracta de la XXVI i la XIV edició d'aquests programes de suport, el termini per a formalitzar les sol·licituds finalitza el 4 i l'11 de maig respectivament, i que estan dirigits a promoure la investigació i la formació especialitzada en l'àmbit artístic.

Les Beques d'Arts Plàstiques de la Fundació Botín es destinen tant a la formació com al desenvolupament de projectes personals i de recerca, l'àmbit d'interès sigui la creació artística (no treballs teòrics). Artistes de qualsevol nacionalitat poden concórrer a les vuit ajudes convocades, si bé dues d'elles s'adrecen prioritàriament a artistes espanyols menors de 30 anys que vulguin traslladar-se a l'estranger per continuar el seu treball, estudi o estada en residència.

Cadascuna d'aquestes beques, amb una durada prevista de 9 mesos, comprèn una dotació econòmica de 23.000 euros i una assegurança de viatges i accident en cas de necessitar desplaçament a un país diferent del de residència. Des de la seva posada en marxa el 1994, 192 artistes han rebut aquest ajut que actua com a element dinamitzador de l'art emergent i representa un suport per a aquells artistes que volen desenvolupar un projecte d'investigació artística.

Aquest ajut es completa amb l'exposició Itineraris, en la qual els artistes mostren els treballs realitzats durant la beca, així com amb el catàleg que l'acompanya, l'objectiu és proporcionar major visibilitat als artistes i els seus projectes. El proper 13 de març, el Centre Botín obre al públic la mostra Itineraris XXIV, en la qual es reuneix el treball realitzat pels becaris de la convocatòria 2016-2017 i que es podrà visitar fins el 3 de juny de 2018.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021