BannerFCC_Bonart
Les obres de Sierra, retirades d’Arco, s’exposaran arreu de Catalunya

Certàmens

Les obres de Sierra, retirades d’Arco, s’exposaran arreu de Catalunya

Baner_SantiMoix_Bonart_180x180BONART-180x180-SADE
Les obres de la sèrie Presos polítics en l'Espanya contemporània de Santiago Sierra que varen ser retirades per Ifema, responsable de la fira Arco, i adquirides per 80.000 euros per l'empresari català Tatxo Benet (soci de Jaume Roures a Mediapro), seran exhibides arreu de Catalunya. "Vull que les veigi tothom" ha dit Benet que vol que la primera exposició es faci al Museu de Lleida, ocupant les peces de Sierra, l'espai on hi havia les que es varen endur a Sixena.

La decisió d'Ifema, que per cert s'ha disculpat per l'enrenou creat, i que ha estat criticada pel propi director d'Arco, ha aixecat un munt de reaccions. Fins i tot l'alcaldessa de Madrid no va participar en la inauguració oficial de la fira que va presidir el rei. La decisió de retirar les obres de l'artista madrileny, que va representar a Espanya a la Biennal de Venècia del 2003, es considera que ha perjudicat la imatge d'una fira que enguany havia donat un altre pas endavant.

A les imatges, a dalt, les obres censurades i a sota, la paret de la Galeria Helga de Alvear on hi havia penjades les peces de Sierra, una sèrie de 24 fotografies pixelades amb els rostres de Junqueras i els Jordis entre d'altres.

Et poden
Interessar
...