banner-elscatala-817x88px

Notícies

Albert Serra debuta al teatre alemany amb “Liberté”

bonart berlín - 23/02/18
180x180BONART-180x180-Cervells
El director de cinema banyolí Albert Serra va estrenar a Berlín l’obra teatral ‘Liberté’, una nova producció que compta amb la col·laboració de l'Institut Llull. És el primer gran espectacle de l’artista català en territori germànic i s’han programat 6 funcions entre febrer i març a la Volksbühne de Berlín. El prestigiós teatre també projectarà els films Els tres porquets i Història de la meva mort, tots dos dirigits per Albert Serra.

Amb aquesta nova producció, de la prestigiosa Volksbühne, Andergraun Films i la col·laboració de l'Institut Ramon Llull, Albert Serra torna a l’escena teatral i fa el seu debut a Alemanya. Conegut pels seus controvertits retrats de Don Quixot, Lluís XIV, Hitler i Goethe, el director ara crea la seva història entorn un segle XVIII utòpic. Poc abans de la revolució, un grup de lliurepensadors francesos s’uneixen per exportar el llibertinatge a Alemanya, una filosofia basada en el rebuig de les restriccions morals i qualsevol autoritat. Però els alemanys, amb la seva idiosincràsia, encara no estan convençuts d’una tendència tan radical, per la qual cosa l’ambiciosa Duquessa de Valselay desenvolupa algunes estratègies sofisticades i grotesques per millorar el màrqueting del llibertinatge.

El director de cinema treballa amb actors de la Volksbühne i també amb artistes de gran prestigi internacional com Ingrid Caven, Helmut Berger, Anne Tismer, Stefano Cassetti, Johanna Dumet, Ann Göbel, Leonie Jenning, Catalin Jugravu, Günther Möbius, Jeanette Spassova i Laurean Wagner. També hi haurà en el repertori, com és habitual en el treball de Serra, actors amateurs. També serà de segell català l’escenografia que inclourà vídeos d’Artur Tort, Ariadna Ribas i Xavier Pérez, el vestuari que anirà a càrrec de Rosa Tharrats i la música, que la posarà el gironí Marc Verdaguer.

La Volksbühne programa 6 espectacles durant els dies 22,24,25 de febrer i el 22 i 23 de març. El prestigiós teatre també projectarà la pel·lícula Història de la meva mort, dirigida per Albert Serra (el 27 de febrer) i Els tres porquets, obra creada per Albert Serra per la dOCUMENTA 13, amb la coproducció de l'Institut Ramon Llull.

Albert Serra (Banyoles, 1975) és director i productor de cinema. El seu primer film Crespià, the film not the village (2003) no es va arribar a estrenar comercialment. Posteriorment, va presentar Honor de cavalleria (Premi Barcelona de Cinema a la millor direcció novell i a la millor pel·lícula en v.o. catalana 2006) i El cant dels ocells (Premi Gaudí a la millor pel·lícula 2009).

El 2009 va ser triat per ser la icona del nou cinema d'avantguarda de la Quinzaine des Réalisateurs del Festival de Cannes i tres anys més tard, al 2012 fou un dels artistes seleccionats per participar a la dOCUMENTA 13 de Kassel on va presentar la pel·lícula Els tres porquets.

A l’any 2010, col·labora en l’escena teatral al Teatre Lliure conjuntament amb Àlex Rigola en el cicle ‘radicals lliures’. Allà hi va estrenar dues obres: ‘Més enllà dels alps’ i ‘Pulgasari’. El 2013 va guanyar el Lleopard d'Or al Festival Internacional de Cinema de Locarno gràcies a la pel·lícula Història de la meva mort i l’any 2015 va representar Catalunya a la 56ena edició de la Biennal d’Art de Venècia amb La singularitat, un projecte impulsat per l’Institut Ramon Llull i comissariat per Chus Martínez.

A la imatge, Singularitat d’Albert Serra que va representar Catalunya a la Biennal de Venècia.Liberté

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura