MG_Bonart-1280x150p

Exposicions

Ricardo Jiménez descobreix Caracas

Ricardo Jiménez descobreix Caracas
bonart madrid - 23/02/18
Ricardo Jiménez (Caracas 1951) miri la ciutat de Caracas des de la posició privilegiada que atorga el fet d'estar a bord d'un automòbil. Vianants, paisatges, personatges de la ciutat es deixen capturar per la mirada d'aquest fotògraf, fidel hereu de les imatges rodants de figures com Walker Evans o Robert Frank.

La Fàbrica exposa per primera vegada a Espanya l'obra del fotògraf veneçolà en la mostra Fotos des de la interlocutòria, composta per 24 fotografies que s'incloïen també en el nombre de la col·lecció PhotoBolsillo, editat el passat desembre.

L'exposició és un recorregut visual que relata la seva recerca d'aquests fugaços moments que el sorprenen. Ricardo Jiménez és un passejant, un més de la fecunda tradició dels fotògrafs rodants. Jiménez utilitza el cotxe com un observatori mòbil des del qual registrar siluetes i contrallums.

Les imatges en blanc i negre de Ricardo Jiménez remeten als somnis i la nit, dos dels seus temes principals Les seves fotografies són el registre d'un viatger solitari sorprès per l'urbà, fascinat amb la poètica que arriben a tenir situacions aparentment banals. La ciutat que ens mostra Ricardo Jiménez és aquella que es pot veure des del cotxe i com assenyala el poeta Igor Barreto, col·laborador de Ricardo Jiménez són "fotografies on els personatges transmeten atenció en si mateixos i en què les coses que els envolten: ells comuniquen pau i equilibri en les seves relacions i, el que és més interessant, estan o semblen estar en silenci."
Revistes_Banner_300x250La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...