FCC-Segell-banner4
El Centre d’Artesania Catalunya acull \

Exposicions

El Centre d’Artesania Catalunya acull "Teresa Gironès. Un viatge, un llibre. Un rostre, un sentiment"

bonart barcelona - 23/02/18
Banner-Resonancias-180x180px_v1-catBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
El Centre d’Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat de Catalunya, acull fins el proper 18 de març l’exposició Teresa Gironès. Un viatge, un llibre. Un rostre, un sentiment, una mostra dedicada a l’obra de la mestra artesana ceramista Teresa Gironès, que va morir el 6 de setembre de 2016.

Amb aquesta exposició es vol retre un homenatge a la trajectòria d’aquesta artesana i artista que va contribuir en la tasca de difusió i promoció de l’ofici de ceramista, sent fundadora de l’Associació Ceramistes de Catalunya, creant escola i realitzant durant més de 30 anys de carrera més de 200 exposicions arreu del món. Va ser reconeguda per la Generalitat de Catalunya com a Mestre Artesà Ceramista, i el seu prestigi la va conduir a ser membre de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica de Ginebra.

L’exposició recull diferents peces de la ceramista, alhora que també de d’altres expressions artístiques que va realitzar durant la seva trajectòria. A partir de la inspiració en el cos humà com principal centre d’interès, l’artista va crear un univers de personatges que, a través dels ulls i la boca, expressen emocions, sovint acompanyats de representacions d’animals. Les experiències viscudes per la ceramista les va reproduir en altres formats: el paper, el color, o el treball en la textura.

La mostra, coorganitzada amb l’ Associació Ceramistes de Catalunya i amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’inaugura aquest el 22 de febrer, a les 19.30h, a Artesania Catalunya (Banys Nous 11) i comptarà també amb col·loqui al voltant del concepte artístic de Teresa Gironès que tindrà lloc el 8 de març (18.30h), al centre de Banys Nous.

L’altre espai expositiu d’Artesania Catalunya estarà dedicat a partir del 21 de febrer i fins al 18 de març a una mostra sobre els oficis i trajectòries professionals dels artesans de l’Associació i Tallers Artesans de la Gran Via. L’Exposició Fira i Galeria’: artesania al carrer vol apropar la creativitat dels artesans i la complexitat de cadascun dels oficis, amagada darrera les peces i objectes que s’adquireixen en els mercats i fires artesanals, i també de les que s’elaboren per galeries d’art.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat