banner_aire_bonart_horitzontal

Notícies

Espai Carmen Galofré presenta “Sublimar la emoción” que resumeix 40 any de trajectòria de Carme Galofré

Espai Carmen Galofré presenta “Sublimar la emoción” que resumeix 40 any de trajectòria de Carme Galofré
bonart barcelona - 23/02/18
L’Espai Carmen Galofré de Barcelona ha presentat aquesta setmana el seu primer llibre d’art titulat “Sublimar la emoción”, que resumeix els quaranta anys de trajectòria artística de la pintora Carme Galofré.
El llibre recull una extensa mostra, més de 130 reproducciones, de l’obra realitzada per la pintora al llarg de diverses dècades.
El text principal ha estat escrit per Borja Folch i ens permet comprendre de forma amena el procés creatiu de Carmen Galofré i penetrar en el seu univers particular. En aquest llibre també hi col.laboren persones de diferents disciplines vinculades al món de l’art, que aporten la seva visió sobre la pintra de la Carme com són Javier Nieto, Vanessa Branson, Vicenç Altaió, Joan Anton Maragall, entre altres.
El llibre està a la venda a l’Espai Carmen Galofré com també a Amazon. Amb aquesta iniciativa l’espai Carmen Galofré "pretén posar un gra de sorra en al redefinició d’espais expositius, per tornar a generar interès per un sector artístic actualment no valorat pel patró oficial de l’art”.
Segons la direcció de l’espai “l’objectiu és poguer ser un lloc on hi caben totes les disciplines artístiques i es realitzen tot tipus d’esdeveniments i trobades relacionades amb el món de l’art com exposicions, concerts, xerrades, conferències, sessions de poesia, dansa, taller de pintura, cant, teatre, etc…”.
Cal recordar que l’espai Carmen Galofré va obrir les seves portes fa dos anys en el que va ser la mítica galeria René Metras de Barcelona. Segons fonts de la direcció “ el nostre objectiu és tendir ponts entre les diferents arts com a  centre de creativitatapostant principalment per la qualitat i per “l’art anímic” i acostar-les al públic”. Per la seva part, Galofré ha assenyalat que “el lloc escollit no és gratuït. La René Metras va obrir en un moment en què la pintura estava molt estancada i hi havia poca llibertat d’expressió, aquesta galeria va mostrar un art viu, va ser un espai vivencial. Nosaltres hem volgut agafar el relleu” i ha afegit que “tot i que el moment i la situació sociocultural és molt diferent, tots dos moments tenen alguna cosa en comú; coincideixen que el que defensa el patró oficial actual de l’art, és també un art que porta uns anys estancat en una altra forma (abans clàssica acadèmica, ara conceptual, idea), que exclou el que per a nosaltres és essencial en l’art. Hi va haver una tesi, una antítesis i crec que ara pot ser el moment de la síntesi”.  El local pràcticament no s’ha modificat, conservant íntegra l’essència de la René Metras que va guanyar un premi FAD, respectant fins i tot la tipografia de l’antiga galeria al rètol.
Carme Galofré (1.959) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona i compta amb més de quaranta anys de trajectòria artística. Ha expossat a la mítica Sala Parés durant més de vint anys i es considera una viatgera incansable, a la recerca de llums, colors i paisatges nous per a la seva obra.
 
Baner-generic-180x180_JP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88