banner-elscatala-817x88px

Notícies

Fons d'art espanyol i iberoamericà de l'AECID s'exposarà a l'Institut Cervantes

bonart madrid - 26/02/18
Baner_Viladot_Bonart_360x356La-Galeria-201602-recurs
El director de l'Institut Cervantes, Juan Manuel Bonet, i el director de Relacions Culturals i Científiques de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), Roberto Varela, han anunciat la celebració de l'exposició Art espanyol i iberoamericà de la col·lecció AECID, que s'inaugurarà a la seu central de l'Institut Cervantes, a Madrid, el mes d'octubre.

Entre les obres que compondran la mostra es troben peces de Fernando Botero, Oswaldo Guayasamín, Benjamí Palencia, Antoni Tàpies, Eugenio Fernández Granell o Rafael Canogar. Es tracta de la primera gran iniciativa de cooperació cultural entre l'Institut Cervantes i l'AECID, organismes adscrits al Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació. El comissari de la mostra serà el propi Juan Manuel Bonet, gran expert en art contemporani.

Els fons van ser recopilats inicialment per l'antic Institut de Cultura Hispànica, creat el 1947; després, per l'Institut de Cooperació Iberoamericana, i finalment per l'AECID. La col·lecció revela la importància que ha tingut sempre la cultura en les polítiques de cooperació internacional d'Espanya, atès que les manifestacions culturals i artístiques són una peça fonamental en els processos de desenvolupament i de coneixement mutu entre societats.

Pintura, escultura, fotografia, obra gràfica

Les obres que s'exposaran són un fidel exponent de la varietat de tècniques, origen i procedència dels fons artístics de l'AECID. Pel que fa a la procedència dels artistes, una part considerable de les pintures van ser donades per creadors llatinoamericans i filipins que van ser becats per l'Institut de Cultura Hispànica per ampliar els seus estudis a Espanya. Aquesta diversitat també s'extrapola a les tendències reflectides, ja que, al costat dels autors més vinculats a l'òrbita oficial, alguns altres artistes es van allunyar de l'academicisme imperant en l'època.

A més de pintura, s'exposarà obra escultòrica, majoritàriament peces africanes, i fotografies que uneixen valor documental i històric. La col·lecció de AECID s'ha ampliat més recentment amb obra gràfica i d'estampació digital.

Aquests fons són una prova de l'interessant patrimoni artístic de l'AECID i una manifestació de l'agermanament a què ha contribuït la cooperació cultural.

A la imatge, Juan Manuel Bonet.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1