FCC-Segell-banner4
El Cendeac porta al comissari d\'art Adonay Bermúdez dins el cicle \

Notícies

El Cendeac porta al comissari d'art Adonay Bermúdez dins el cicle "Contextos"

bonart múrcia - 26/02/18
Eude, genericBaner_Esteva_Bonart_360x356
El Centre de Documentació i Estudis Avançats d'Art Contemporani de Múrcia, Cendeac, rep el dia 26 de febrer (20.00 hores), al comissari d'art independent Adonay Bermúdez dins el cicle 'Contextos' que s'inclou en la programació impulsada des de la Conselleria de Turisme, Cultura i Medi Ambient.

Aquest cicle afavoreix la trobada entre comissaris d'àmbit nacional i artistes murcians que, durant el dia de la conferència, poden mostrar els seus dossiers o obrir les portes dels seus estudis, de manera que flueixi l'intercanvi entre tots dos i siguin possibles futures col·laboracions.

En la seva conferència, titulada 'El comissari subversiu (si és que això existeix)", Bermúdez exposa de manera personal els beneficis i inconvenients de comissariar des del punt de vista subversiu, abandonant tota la relació amb la polèmica. Comissariar des de la coherència, sabent diferenciar entre la crítica i la polèmica, entre el posicionament i els focs artificials.

Adonay Bermúdez (Lanzarote, 1985) és comissari independent. Ha comissariat exposicions i projectes expositius per a centres i museus a Xile, Etiòpia, Espanya, Mèxic, Portugal, Equador, Nicaragua, Itàlia i República Dominicana. És director del Festival Internacional de Videoart 'Entre illes', director de la Convocatòria PEAC (Promoció Exterior d'Artistes Canaris), comissari convidat d'PlanoLisboa 2016 i director d'Espai Dörffi.

Autor de les publicacions 'Els Dictadors (el poder subversiu de l'art)' (Editorial Vortex, Xile, 2015) i 'Penombra' (Editorial Micromegas, Espanya, 2017), ha col·laborat a més amb revistes especialitzades de dins i fora d'Espanya, i també són freqüents les seves participacions com a conferenciant a l'estranger. Per a aquest 2018, Bermúdez ha estat nomenat comissari del Contemporary Art Month que se celebra anualment a San Antonio (Texas, EUA).

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura